DESPRE NOI

Suntem un colectiv de șase - patru reporteri, un fotograf și un om de video. Împreună formăm Dela0.ro, o platformă de jurnalism alternativ care documentează și publică serii de presă despre hibele sistemice ale României. Jurnalismul nostru e construit în mod fundamental pe documentarea și verificarea faptelor. De aceea, investim resurse importante în munca de teren. Tot ce citiți pe Dela0.ro a fost văzut, verificat și interogat de reporterii publicației. Credem că trebuie să mergem întotdeauna la locul faptelor și să înțelegem resorturile lor. Nu știm să facem propagandă decât jurnalismului.

Vlad Stoicescu

jurnalist

Oana Dan

jurnalist

Diana Oncioiu

jurnalist

Andrei Crăciun

jurnalist

Silviu Panaite

foto, tehnic

Mihai Dragolea

video

Ce facem. Cum facem

Dela0.ro este o revistă online lansată în noiembrie 2011.

Facem presă alternativă - în sensul că producția, conținutul și distribuția jurnalismului nostru nu respectă normele tradiționale. Produsul nostru jurnalistic este și unul independent - în sensul că platfoma media nu are niciun finanțator, trăind exclusiv din grant-uri câștigate de membrii echipei sau din prestații media operate printr-un ONG, deci non-profit.

Echipa Dela0.ro este compusă din șase persoane - patru reporteri, un fotoreporter și un editor video. După lansare, fondatorilor Oana Dan și Vlad Stoicescu li s-au alăturat, în ordine, Andrei Crăciun, Silviu Panaite, Diana Oncioiu și Mihai Dragolea. Au mai colaborat cu Dela0.ro: Zora Iuga (foto), Oana Olariu, Cristi Citre, Ionela Gavriliu, Sintia Radu sau Roxana Dascălu.

Reporterii noștri sunt multipremiați la mai multe gale media autohtone, primind trofee sau distincții de la Clubul Român de Presă, Freedom House sau Superscrieri - Friends for Friends.

În 2014 si 2015, revista Foreign Policy România a inclus Dela0.ro într-o lista de "O sută de nume care mișcă țara cu puterea ideilor sau a faptelor", la capitolul Media.

URMĂRIȚI-NE ȘI PE

FONDAT ÎN

2011

Am lansat platforma Dela0.ro în noiembrie 2011.

REPORTAJE PUBLICATE

peste 150

Încercăm să documentăm și să explicăm fenomene sistemice.

PROIECTE SPECIALE

5

Pentru subiecte de amploare, construim interfețe multimedia dedicate.

VREI SĂ LUCREZI CU NOI? POȚI SPRIJINI ÎN VREUN FEL JURNALISMUL NOSTRU?