Cand ati facut ultima data ceva nebunesc?

Intrebarea din titlu nu contine vreo forma de ironie si nici nu e retorica. E un demers cat se poate de serios; chiar ne dorim sa aflam cand ati facut ultima oara ceva nebunesc, dincolo de limitele pe care vi le setaserati anterior, poate chiar dincolo de orice vis si sfidand orice retinere si mai ales teama de ridicol.

0

Un barbat a ramas blocat peste noapte in aeroportul din Las Vegas si ce credeti c-a facut? N-a intrat in panica, n-a sunat la Politie si nici n-a picat in depresie. Din contra: si-a scos iPhone-ul si a filmat un videoclip.

Ce-a iesit gasiti in acest scurt text. 

Noi n-am facut nimic  nebunesc in ultima saptamana, daca nu cumva a trai e, in sine, nebunesc. Dar am facut o lista cu recomandarile noastre.

 

Ce nu poate lasa in urma Oana Dan

Un film de neratat.

  • O lista de filme de vazut

Festivalul Pelicam s-a incheiat, a castigat productia „My name is salt”. Iata o lista de documentare despre mediu pe care sa le urmariti.

Urmeaza, dar stiu ca va fi misto si ca nu il voi putea lasa in urma.

 

Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei

  • Belgradul

Am petrecut o zi, zi clasica, din zori pana-n seara, in orasul Belgrad, Serbia. Il declar, aici, succinct cel mai interesant loc din partea aceasta de lume. Voi reveni – si in Belgrad si cu un text amplu asupra sa.

  • FEST-FDR 2014

Am fost o saptamana neincheiata la Timisoara la Festivalul de Teatru. N-am fost la Sibiu, cum altii, caci mai multa nevoie avea de mine, de micile mele cronici, Timisoara decat Sibiul. A fost foarte frumos. De asemenea, voi reveni – si la Timisoara si cu un text amplu asupra sa. Detalii despre Festival, deocamdata aici.

  • Anonimul Venetian

Am vazut, in intervalul cuvenit, “Anonimul Venetian” (de Giuseppe Berto, cu Ilinca Goia si Ioan Andrei Ionescu) la Nationalul din Bucuresti. Tot asa, voi reveni – si la Nationalul din Bucuresti si cu un text amplu asupra sa.

  • Discutia dintre Andrei Plesu si Wolf Lepenies, la Ateneu

Colegiul Noua Europa (New Europe College) tocmai a aniversat douazeci de ani. Manifestarile prilejuite de acest eveniment au culminat cu o seara de gala la Ateneu, unde Andrei Plesu si Wolf Lepenies au conferit un spectacol al unor dezlantuite minti stralucite. Desigur, voi reveni – si la Ateneu si cu un text amplu asupra dialogului.

  • Che

Si fiindca tot a fost de curand (14 iunie) ziua de nastere a lui Che Guevara (ar fi implinit 86 de ani), predau aici acest text de gherila din saptamanalul meu preferat.

Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu

  • Lucruri care se misca

S-au decernat saptamana trecuta, sub cupola Ateneului Roman, mai multe premii acordate diferitelor initiative si proiecte civice in cadrul Galei Societatii Civile. La una dintre sectiuni, Proiecte pentru tineret, am fost in juriu, iar organizatorii m-au solicitat si pe scena, sa anunt castigatorii categoriei.

Scriu aici ce am spus si acolo: chiar daca pupitrul dedicat vorbitorilor nu putea gazdui decat victoriosii, de fapt competitia n-a fost despre invingatori si invinsi, ci despre ce, cum si cat se poate face pentru a misca Romania inainte. Suna a citat motivational, dar nu e asa: uitati-va doar pe lista proiectelor participante, in sectiuni atat de diferite precum “Arta si cultura” sau “Protectia mediului” si faceti-le dreptate si invinsilor.

N-au ajuns pe scena Ateneului, dar eforturile lor schimba ceva, oricat de mic, in Romania aceasta in care, uneori, pare sa nu se schimbe nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.