Congresul Marii Rusini

A avut loc, la finalul saptamanii trecute, marele congres extraordinar al Partidului aflat la guvernare prin vointa poporului. A fost, cum altfel?, ridicol de la un capat la altul, o epopee a slugarniciei – insa a fost asa numai pentru cei care au capacitatea de a simti ridicolul (si pericolul). A fost foarte romanesc.

0

La marele congres al Partidului s-au inaltat ode, s-a plescait din limba de lemn, s-a apelat la mantra programului de guvernare, biblia inexistenta a regimului Liviu Dragnea (care face pasi vioi spre erdoganizarea Romaniei).

Societatea romaneasca a asistat vag amortita (s-a mai dat cate un huo, stradal, dar timid) la aceasta noua demonstratie despre ce inseamna si va insemna mai departe pesedizarea dragnista. Pe scurt: teleormanizarea Romaniei (adica aplicarea modelului Dragnea de guvernare locala la nivel national), anihilarea spiritului critic, obedienta si prosternarea la tatuc.

Pentru a face parada de plenitudinea fortelor sale, Liviu Dragnea si-a instalat chiar si iubita in primul rand la marele congres. A pus-o acolo, intre greii Partidului, in prima linie de fotolii, in fruntea delegatilor tuturor filialelor PSD din tara, stergand demonstrativ granita dintre treburile personale si treburile guvernarii. Iatacul familiei traditionale pesediste de inspiratie dragnista trebuie sa fie budoarul nostru, al tuturor.

“De drag” – asa si-a justificat Liviu Dragnea optiunea politico-sentimentala.

Si ce frumos o sa fie de acum inainte sub guvernele Dragnea IV, V, VI si cate vor mai fi! Farul din Alexandria ne va veghea si calauzi, iar mai multe nu. O sa fie bine, dar nu asa, oricum.

O sa fie bine daca esti membru de Partid, om de casa al Liderului, eventual bugetar, eventual semianalfabet cu functie de demnitate publica incapabil sa citeasca zece cuvinte de pe o foaie. Antetele marilor institutii din statul nostru vor servi ca niste blazoane luate pe persoana fizica de oamenii Partidului, in numele Liderului si al sacrului program de guvernare.

O sa vedeti ce frumos o sa fie, aveti doar rabdare – ce, nu va era dor de dictatura politrucilor manati de lideri autocrati moderni, purtand demn mustatile lor in mileniul al III-lea, strangand discret averile lor in tari exotice?

Si daca nu va era dor, ce-o sa faceti, o sa fugiti in Costa Rica, ca doamna Elena Udrea? Nu practicati spaga-comision, n-aveti talentul, asa ca ramaneti aici, sa partikipati si sa platiti salariile Lor, precum si ale Fostilor, precum si ale Celor-care-vor-urma, in veacul veacului, amin.

Iata recomandarile saptamanii.

 

Ce nu poate lasa in urma Diana Oncioiu

… si modul in care a devenit o epidemie (profesionala) sinistra. Cum se infiltreaza ea in vietile noastre? Cu ce vine la pachet si cum se traieste dupa ea? Toate raspunsurile intr-un articol The Guardian.

Dupa ce au publicat ultima ancheta a reporterului asasinat Jan Kuciak, jurnalistii au inceput o alta, cea care priveste uciderea colegului lor.

Este ea o epidemie?

Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei

  • Muzica

AICI.

  • Tocilestii

AICI.

  • Un film mai vechi

Woman under influence. Sa il vedeti si voi pe Columbo altfel – ca a fost mare actor.

  • Un film la zi

Moartea lui Stalin. Comic.

  • Un film de Oscar

Three Bilboards Outside Ebbing, Missouri. Calitate.

Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu

  • Intrebari celor croiti dupa chipul si asemanarea Domnului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.