Dragostea dubla. Cine pierde si cine castiga

E posibil sa iubesti doua persoane in acelasi timp? Si daca da, pe care o iubesti mai mult? Pana unde merge dualitatea? Cum poti alege? Randurile care urmeaza sunt despre doi tineri care au iubit, intr-o vreme, dublu. In primul caz – serios, domestic, stabil. In cel de-al doilea – hazardat si pasional.

96
 • E posibil sa iubesti doua persoane in acelasi timp? Si daca da, pe care o iubesti mai mult? Pana unde merge dualitatea? Nu mai putem fi Julien Sorel, Madame Renard sau personaje din D.H. Lawrence pentru ca ne-am pierdut inocenta inceputului de secol XX. Nu mai credem la fel de mult in schimbul de priviri si in intamplarile fericite, in care ea sau el apare si ne da tot universul peste cap. Nu mai lasam intamplarea sa se petreaca, cream noi contextul. Poate asta e unul dintre motivele pentru care emotiile noastre sunt doar pe jumatate autentice. Dar putem fi „Lunatecii” lui Ion Vinea, poetul care a iubit-o si pierdut-o pe Henriette Yvonne Stahl in fata lui Petru Dumitriu, intr-una din triadele amoroase incomplet descifrate ale literaturii noastre. Precum in „Lunatecii”, Alice a fost. A iubit o vreme doi barbati. Si Matei a fost. De fapt, este. Iubeste doua femei. Randurile care urmeaza sunt despre doi tineri care au iubit, intr-o vreme, dublu. In primul caz – serios, domestic, stabil. In cel de-al doilea – hazardat si pasional.

Nu mai putem fi Julien Sorel, Madame Renard sau personaje din D.H. Lawrence pentru ca ne-am pierdut inocenta inceputului de secol XX. Nu mai credem la fel de mult in schimbul de priviri si in intamplarile fericite, in care ea sau el apare si ne da tot universul peste cap. Nu mai lasam intamplarea sa se petreaca, cream noi contextul. Poate asta e unul dintre motivele pentru care emotiile noastre sunt doar pe jumatate autentice.

Dar putem fi „Lunatecii” lui Ion Vinea, poetul care a iubit-o si pierdut-o pe Henriette Yvonne Stahl in fata lui Petru Dumitriu, intr-una din triadele amoroase incomplet descifrate ale literaturii noastre.

Precum in „Lunatecii”, Alice a fost. A iubit o vreme doi barbati. Si Matei a fost. De fapt, este. Iubeste doua femei.

Urmeaza doua povesti de dragoste duala, una terminata si una in desfasurare. In ambele, protagonistii au trait sau traiesc cu telecomanda in mana si floricele alaturi, ca la un film bun, nerabdatori sa sara peste reclame.

 

Cum incepi sa iubesti o a doua persoana

Pe nesimtite. Asa au inceput, si ea, si el sa iubeasca o a doua persoana. Sa luam povestile pe rand, nu impulsiv ca un amor estival.

Alice are aproape 29 de ani si e casatorita de trei ani cu un barbat pe care il iubeste de un deceniu si care, dupa ce era sa o piarda, a inteles ce trebuie sa faca sa o tina aproape. Si merge. Au o relatie buna. Risc sa scriu: chiar fericita.

Au fost insa trei luni, la scurt timp dupa ce s-au casatorit, in care ea a trait dublu. Si a simtit enorm. „La inceput nu ma gandeam la dragoste, doar ma simteam bine. Pana cand am inceput sa devenim dependenti unul de altul”. Iar lucrurile au intrat intr-un tipar telepatic, isi aminteste Alice.

„Imi placea cum ma privea, vorbeam foarte mult. Si intr-o zi mi-a spus ca ma iubeste”. Asta e versiunea scurta a unei fierberi emotionale care a urmat noptilor de confesiuni si intalnirilor pe furis.

Intamplarea, simpla intamplare, s-a strecurat si in cazul lui Matei. S-a trezit, intr-o zi, ca vorbeste in exces cu o alta femeie. Ca isi doreste sa o vada, sa ii spuna nimicuri. De aici pana la dragoste a fost cale de-o intersectie. Pe care a traversat-o mai mult plutind. Lucrurile au luat o forma neasteptata pentru el. Credea, la 33 de ani, ca si-a cam incheiat conturile cu dragostea spontana. Mai ales ca, de sase ani, e intr-o relatie cu o femeie. Sunt ca si casatoriti, spune el.

 

Primul pas, negarea

„Am respins ideea violent pana cand mi-am dat seama ca toata gargara pe care o spusesem cu suntem liberi, ca avem o relatie-etapa, era o prostie”, isi aminteste Alice. La inceput a negat, pe urma a jucat cartea prieteniei, pentru ca in final sa ii cedeze noului iubit. Noua dragoste a crescut la umbra vechii iubirii, in care partenerul de cursa lunga devenit sot uitase sa ii mai acorde atentie.

Contextul era o depresie post-nunta. „Ma simteam stransa intr-un tipar care nu ma aranja si nu ma mai recunosteam. Si dintr-odata primeam mult mai mult si fara sa mi se ceara nimic. Era magulitor si ma redescopeream intr-o varianta foarte confortabila”. Mai mult-ul asta, insa, a venit cu un pret.  Era putina schizofrenie la mijloc, care, dupa o vreme,  a inflorit peste dragostea noua.

„Pur si simplu, fiind diferiti, scoteau fete diferite din mine. La unul iubeam tandretea si felul cum asculta, la celalalt viata pe care o emana si hotararea. Si ma simteam perfect in ambele ipostaze”.

 

Al doilea pas, justificarea

Matei consuma dragostea dubla la timpul prezent. „Nu stiu cum de este posibil sa iubesc doua femei in acelasi timp, dar stiu ca este. Si mai stiu ca uneori as vrea sa nu fi fost posibil. Poate ca sunt eu prea sentimental, poate ca am prea multa dragoste de oferit”. Asa incepe confesiunea lui, printr-o justificare.

La inceput s-a simtit vinovat. O a doua femeie ii intrase pe sub piele,fara sa existe un moment-zero identificabil. O comunicare a evoluat in prietenie si o prietenie in dragoste. La fel de firesc ca noptile care devin zile. In trecerea asta a timpului au fost, insa, doua nopti albe – borne ale noii deveniri emotionale.

„A fost prima data cand am facut dragoste cu o alta femeie in cei sase ani de relatie cu iubita mea. Am avut transgresiuni sexuale in relatiile anterioare, cu mai multi ani in urma, dar acele aventuri au fost doar la nivel fizic. Si am renuntat la aceasta practica deoarece imi era greata imediat dupa”, marturiseste el. Dar, dupa cele doua nopti albe cu cealalta ea, n-a aparut greata, ci o dorinta mai intensa. „Nu ma mai saturam de pielea ei, de parul ei, de ochii ei”.

 

Al treilea pas, blocajul

O vreme – zile sau saptamani, poate, oricum timpul nu trece la fel cand iubesti – Alice a incercat sa transeze lucrurile. S-a mutat de acasa, a vrut sa renunte la vechea relatie si sa dea o sansa noii emotii. Uimitor, insa, partenerul ei din facultate cu care se casatorise s-a reactivat, a reintrat in competitie si i-a adus aminte de ce il iubeste.

„A facut totul sa ma recucereasca si, practic, l-am redescoperit. Dar imi placea si ce gasisem nou. Si nu puteam sa renunt, pur si simplu. Mergeam acasa, ma intorceam de la intalnirea cu celalalt si mi se parea ok”, rememoreaza ea. Ar fi vrut sa fie in doua locuri in acelasi timp, sa traiasca doua vieti si sa fie fericita in fiecare dintre variante.

Dupa gasirea unui pseudo-echilibru, a urmat o forma de confort. „Ma speria cat de normal mi se parea totul. Dar daca obiectivam, mi se parea monstruos”. Apoi, a venit randul mustrarilor de constiinta.

 

INTERMEZZO
Sa fii fericit, dar mereu sa ai asteptari realiste

 

Nu degeaba se spune ca dragostea e oarba. Ea vine la pachet cu o scadere dramatica a logicii si a capacitatii de a lua decizii corecte, coroborata cu o intensificare emotionala peste poate, spune psihoterapeutul Catalina Constantin, de la clinica PsyMotion.

Dela0: Este posibil sa iubesti doua persoane in acelasi timp? Cum?
Catalina Constantin:
  Oamenii sunt capabili sa iubeasca mai multi parteneri in decursul vietii lor.  Starea de indragostire este descrisa in fel si chip, de la descrieri romantice, filosofice, la descrieri seci si prozaice cum ar fi aceea de stare patologica, “orbire din dragoste”. In orice descriere este reflectata clar o scadere dramatica a logicii, a capacitatii de a lua decizii corecte, realiste care privesc cei doi parteneri, emotiile sunt diverse, intense, antagonice, lumea fiecaruia se raporteaza la celalalt, defectele partenerului sunt evaluate ca fiind calitati de geniu, mici defecte sau doar lucruri de suprafata, in realitate el este mult mai bun.

Iubirea presupune si posesivitate. Nu stiu daca poti iubi doua persoane in acelasi timp, pot doar sa remarc existenta milenara a haremurilor in civilizatia araba, a familiilor de mormoni. Probabil ca este posibil, dar ma indoiesc ca poti iubi nebuneste doua persoane in acelasi timp, cred mai degraba ca pentru una iti poti pierde capul, iar pe cealalta s-o iubesti mai profund, mai asezat, mai intelept, o iubire bazata si pe prietenie, pe incredere si afectiune, pe respect si speranta unui viitor comun.

Al patrulea pas, alegerea

Fiindca nu functioneaza sa iubesti doua persoane – asa sustine Alice – si pentru ca si dragostea si despartirea poarta nume distincte, ea a facut o alegere.  A ales intai iubirea noua. Pe urma, intr-un moment de proiectii despre fericiri viitoare frante, a ales iubirea veche, consolidata.

„Mi-am dat seama ca traiesc drama din <<Lunatecii>> lui Vinea. Iubeam doi barbati, la dracu’! Daca ii combinam obtineam omul perfect, ideal. Nu puteam renunta la niciunul si ma simteam infect”.

Alice are cel mai frumos par castaniu din cate va puteti inchipui. E exact cum va imaginati parul printeselor in basmele din copilarie, lung, des, plin, de culoarea castanelor in octombrie, cand se dezghioaca si cad grele. Ochii ii sunt vreo doua nuante mai deschise. E inalta, are mainile lungi si fragile, ceea ce ii da o gratie in gesturi cu care prinde privirile multor barbati.

„Nu puteam sa aleg, ii voiam pe amandoi. Mi se parea de neimaginat sa traiesc fara unul dintre ei. Asta inseamna ca i-am iubit pe amandoi, nu?”, se intreaba Alice. Dupa ea, ai nevoie de un anumit tip de disponibilitate sufleteasca sa poti iubi doi barbati in acelasi timp. Oricum n-o faci egal.

 „O dragoste era calma, linistitoare, protectoarea, feminina. Cealalta era plina de hachite, nebuna, optimista”.

Stia ca trebuie sa aleaga, ca nu se poate rupe in doua sa traiasca doua vieti cu doi barbati. „Mi-era greu sa aleg. Uneori ma intrebam ce naiba am facut sa intalnesc doi barbati asa misto, care sa ma iubeasca”. Asta, insa, n-a scutit-o de suferinta, incertitudine si „putina dramoleta”.

Dupa trei luni de „ratacire” s-a intors in cuibul domestic. S-au iertat reciproc si au continuat sa se ingrijeasca de relatia inceputa la 19 ani.

 

Ultimul pas: coabitarea?

Matei si cealalta femeie din viata lui au decis, acum o luna, sa nu se mai vada, sa ia toata dragostea si s-o remodeleze in afectiune si prietenie. Au urmat zile incercanate pentru amandoi. „A fost multa suferinta, de ambele parti din pricina acestei alegeri, dar sper ca se va dovedi in viitor ca este cea corecta”, imi spunea el pe 13 mai. La scurt timp, insa, cei doi au reluat legatura.

Lui i s-a reaprins scanteia din ochi.

Matei e un tip taciturn, scund, tuns foarte scurt si cu cea mai intensa privire din cate poti vedea. Uneori, daca iti prinde privirea, ai impresia ca vede prin tine. Alteori, are ochii tulburi, grei si tristi. Cand vorbeste de iubita oficiala privirea prinde o scanteie si palpaie constant. Cand vorbeste de noua dragoste, are ochii ca niste carbuni aprinsi si privirea intensa.

Si randurile astea se scriu asa tocmai ca sa nu il judecati. E constient ca va fi greu sa nu o faceti. Incercati totusi sa va imaginati dragostea ca un taram fara granite. Intr-o parte consumi iubire domestica, tandru, asezat, dupa niste tipare asternute de-a lungul anilor. In alta parte, in universul asta aflat mereu in expansiune, imaginati-va intalnirea intamplatoare dintre doua priviri, intalnire care se lasa cu fiori. Fiorii cresc in doua corpuri, separat. Pana cand, intr-o zi, se intalnesc.

Acum, noua iubita ii spune ca nu mai are remuscari si ca tot ce se petrece intre ei i se pare pur si curat ca intr-o poezie de Geo Bogza. Paradoxal, iubirea expandata l-a potentat si ca partener acasa. In acest punct al povestirii, toata lumea pare fericita.

Eu stau cu telecomanda in mana si astept continuarea. Poate o sa scriu despre prima relatie in trei din Romania care merge. Sau despre dragostea asezata care pierde batalia cu dragostea hazardata. Sau despre cea mai linistita despartire. Sau despre tristetea fericita sau fericirea trista de a iubi, in continuare, doi oameni.

Poate n-o sa scriu, de fapt, despre niciuna dintre aceste posibile situatii. Voi pune telecomanda deoparte si voi inchide televizorul. Si o sa ies afara sa traiesc putin.

 

RISCUL
In loc de concluzie

 

Adesea, emotiile ne saboteaza capacitatea de a lua decizii. Daca e posibil sa iubesti doua persoane in acelasi timp, pana unde poti merge cu dualitatea? Si ce alegi atunci cand trebuie se alegi ceva? Psihologul Catalina Constantin crede nu exista raspunsuri definitive la aceste intrebari. Singura certitudine e riscul.

Dela0.ro: Si-atunci cum faci o alegere?
Catalina Constantin:
Oricand poti lua o decizie, dar emotiile puternice nu sunt un facilitator al deciziilor bune, ci mai degraba le saboteaza. Adeseori o persoana aflata intr-o relatie functionala de mai multa vreme, cand are o relatie pasionala in paralel va fi tentata sa aleaga relatia care-i ofera confortul emotional cel mai mare, adica acea relatie care-i ofera siguranta, stabilitate, eforturi de adaptare mai mici.

De multe ori, partenerul din cuplu care are o relatie paralela, constient sau nu, va alege o alta partenera care sa-i ofere ce-i lipseste din relatia de baza. Cateodata noua relatie ii ofera atat de mult incat o va prefera in detrimentul celeilalte, si va alege. Dar sentimentele nu au logica si este greu de prevazut daca o va face, cand si cum.

O relatie paralela este deseori un comportament de risc: cei implicati risca suferinta, nefericire, consecinte fizice, materiale, sociale. De aceea este bine ca fiecare sa faca ce doreste, cu conditia de a fi constienti de responsabilitate si de risc.

 

FIN

Alice:

„Barbatii uita repede sa aprecieze ceea ce au sub ochi tot timpul. Asta (scurta relatie cu un alt barbat, n.r.) i-a fost lectie. Mai ales ca pana atunci nu i-am dat niciodata motive sa se indoiasca si i-am aratat ca-l iubesc total. Si stie cum e viata lui fara mine. Nasoala, asta pot spune sigur”

„Cred ca de-aia a iertat-o Iisus pe Maria Magdalna <<ca a iubit mult>>.Trebuie sa ai o oarecare disponibilitate sufleteasca pentru a fi <<curva>>, conform standardelor”

96 COMENTARII

 1. Foarte interesant. Am
  Foarte interesant. Am terminat de citit, am ajuns la sectiunea de comentarii si ma intrebam de ce, dupa mai bine de o saptamana si aproape 500 de perechi de ochi nu a lasat nimeni un comentariu; chiar si pe langa subiect…
  Acum ca m-am apucat de scris, costat ca mi se rostogolesc gandurile in cap, ma gandesc si ma razgandesc si tot nu mi-e foarte clar ce vreau sa spun. Strict despre cazurile prezentate cu posibilitate de generalizare cred ca e vorba de o doza importanta de lasitate. Mai departe mi-e greu sa-mi pun ideile intr-o ordine astfel incat sa scriu ceva coerent. Titlul incepe cu „Regulile…”, iar regula spune ca ai o relatie si e suficient; vrei altceva? schimbi; nu iti convine ceva? schimbi. Or sa te apuci sa incerci, sa vezi si cu x si cu y dar fara sa renunti la t e definitia egoismului.
  Ca o paranteza pentru Alice, Iisus a iertat pe toata lumea, nu pe Maria Magdalena in special. Poate vorbim la Iene la un ceai si scrii tu concluziile cu pregatirea si talentul jurnalistc, ca mie nu o sa-mi iasa prea curand.

 2. de expreisa caught in the
  de expreisa caught in the middle ai auzit? nu stiu cat e lasitate si cat e dorinta de putina aventura. e dreptul fiecaruia sa-si gaseasca plinul din suflet. iar exemplul cu Maria Magdalena e cam mult. nu e vorba de preacurvie aici.

 3. eu am fost acolo…caught in
  eu am fost acolo…caught in the middle…si n-am stiut ce sa fac. am iubit doua femei si le-am pierdut pe amandoua…

 4. @dana Nu numai ca am auzit
  @dana Nu numai ca am auzit 🙂
  Subiectul e destul de complicat si foarte delicat. Fiecare are perceptia proprie si apreciaza subiectiv asemenea fenomene. Inteleg dorinta de aventura, inteleg si aventura. Dar daca tot risti, risca pana la capat. Mai degraba asta mi-e greu sa pricep: daca vechiul nu te mai multumeste mergi la nou, te rezolva si revii la vechi.
  In fine, dezbaterea se poate derula pe un numaf foarte mare de pagini si se poate ramifica in orice directie. Daca oamenilor le e bine si sunt impacati cu alegerile pe care le fac, orice discutie devine inutila.

  @Anonymous Eu inteleg ca de fapt te-ai pierdut, nu le-ai pierdut :))

  Sa fim noi sanatosi si in putere, ca „Dragostea” e destula!

 5. Sa incep cu inceputul…
  Sunt

  Sa incep cu inceputul…

  Sunt de sex M. Am o relatie de 10 ani (familie…), iubesc o alta de 2 luni… Nu o iubesc… o sorb pur si simplu, pt asta traiesc… Stiu ca cea veche P nu ma va parasi niciodata (avem un trecut, si nu prea are alternativa – asa stiu eu…). Stiu ca cea noua… B, traieste pentru asta… simt cum simte… ne completam reciproc… totul este asa cum trebuie sa fie…

  Ideea e asa… Societatea in care traim ne-a facut „normali”, biserica… la fel.. 1 barbat + 1 femeie = love. Insa in realitatea poate nu e asa… Nu inseamna ca daca pentru 99.9 % din oameni, casatoria, societatea inseamna ceva are o definitie… „scrisa”, transmisa… din generatii in generati… ca e si adevarat.

  Ce inseamna libertatea daca nu faci ceea ce simti sa faci ? Ideea de societate, ideea de casatorie… ideea de „normalitate” s-a nascut pentru a nu se creea un haos… insa pretul este unul suprem si anume: ingradirea. Ingradirea ta ca individ, ca parte din acest univers… Si cui sunt eu dator sa ma supun? si cui trebuie sa dau eu explicatii in lumea asta ?

  Intre voi… martorii mei, cei ce-mi dati etichete „muncinos”… etc etc… si mine… cel ce vrea sa fie liber… sa faca ceea c simte sa faca… imi cer scuze, dar ma aleg pe mine… Ca daca cineva in lumea asta este responsabil de fericirea mea… acela sunt eu.

  Referitor la cine pierde… nu pierd eu, nu pierde B, nu pierde P… Cu totii ar trebui sa castigam… si am castigat momentele ce le-am avut, ce le avem…

  Consider ca 90% din voi nu va intelege asta… si nu conteaza asta… Conteaza ca eu X fac ceea ce trebuie sa fac… traiesc liber.

 6. Pentru Just_me. Libertatea
  Pentru Just_me. Libertatea poate sa insemne mai degraba posibilitatea de a alege in a actiona sau nu cu privire la ceea ce simti. Pentru ca nu intotdeauna ceea ce simti poate fi benefic pentru noi sau pentru ceilalti. Iar in spatele unei aparente libertati pot exista niste ratiuni care nu au nici o legatura cu aceasta. Ce-i drept aceste ratiuni sunt de multe ori inconstiente. Pentru mine libertatea inseamna sa ma cunosc pe mine cat mai bine. Astfel pot fi mai constienta si in acest fel mai responsabila pentru alegerile pe care le fac.

 7. Mantuitorul a iertat-o pe
  Mantuitorul a iertat-o pe Maria Magdalena ca pe orice om care a vrut sa se indrepte in fata Bunului Dumnezeu.Hai sA nu-l bagam pe MANTUITORUL in aceasta poveste ca nu se potriveste.

 8. Doua trandafirute
  I-am dat un

  Doua trandafirute

  I-am dat un trandafir alb
  Era atat de pur si inocent
  Dar dupa un pic de dragoste
  Bietul de el timid s-a inrosit
  Iar ei i-am dat unul rosu
  Atat de ravasit si inflacarat
  Si atatea nopti de asteptare
  Singur aruncat a plans si a albit
  Doi trandafiri ce vor primavara
  Unul rosu … unul alb
  I-am crescut in mintea asta
  Doi draguti ce vegheaza o utopie.

 9. Vechiul pian
  Am facut

  Vechiul pian

  Am facut dragoste pe vechiul pian
  Noi doi… si tu ne priveai iubito
  A stat timpul pe loc cand ne iubeam
  Ea ma saruta dureros si tu ai privit-o.

  Pacat ca nu stiu sa cant la pian
  V-as fi cantat ceva frumos iubito
  Noi nu cantam doar ne iubeam
  Ma doreai, dar pe ea nu a privit-o.

  Nu stiu ce facea acolo vechiul pian
  Am sa ma iubesc si cu tine iubito
  In amintirea vremurilor cand ne iubeam
  Cum a trecut viata si noi am privit-o.

 10. vreau sa va sp povestea mea,
  vreau sa va sp povestea mea, care e cam tragica in momentul de fata si vreau doar sa ma descarc in fata unor persoane care nu ma cunosc. am o relatie de 7 ani cu un baiat pe care il iubesc din tot sufletul,e totul pt mn, practic am crescut impreuna, a fost primul si singurul meu barbat. toate lucrurile au fost frumoase pn in momentul in care am aflat ca e mai are o relatie cu o alta fata si nu o relatie platonica ci una serioasa ca a noastra, cu aceleasi drepturi ce tine de 2 ani. tot ce ne-a putut explica a fost faptul ca ne iubeste pe amandoua, ca eu sunt sufletul lui pereche, jumatatea lui dar ca cealalta i-a aprins „flacara violet”(urasc expresia asta),normal ca i-a aprins-o,tipa fiind mult mai umblata ca mn si stiti la ce ma refer. practic cand am auzit am simtit ca innebunesc, ca ma ia capul, parca ar fi trecut 10 ani peste mn in doar cateva secunde. nu mai stiam cum sa reactionez…au ajuns 3 persone sa sufere din cauza inconstientei lui.pn la urma am convenit sa-i lasam o pauza fara sa ne vedem sau sa vb, poate asa isi da seama care e adevarata iubire!!dc pt mn simte afectiune, respect,obisnuita si pe ea o iubeste sau dc pt ea simte pasiune si iubirea e la mn. tipa l-a cam presat sa o aleaga pe ea, sa-i fie mila de ea, eu i-am sp sa aleaga cu inima, nu conteaza pe cn. oricum nici nu stiu care varianta e mai buna pt mn,intr-adevar vreau sa fie al meu dar sa fie atat cu trupul cat si cu sufletul si mintea. sper ca nu v-am plictisit si o sa revin cu ce s-a intamplat mai departe…

 11. Deci povestea lui „eu” mi se
  Deci povestea lui „eu” mi se potriveste perfect….eu simt ca iubesc 2 femei si tanjesc dupa amandoua….si cel mai trist e ca atunci cand simt ca o pierd pe una,pe ea o doresc cel mai mult iar cand simt ca o pierd pe cealalta…la fel mi se intampla…am impresia ca o sa intru intr-o depresie daca nu ma hotarasc cat de curand….si nu pot sa ma iert pt durerea pe care iam cauzato fetei cu care am trait 7 ani

 12. „si eu” sa-mi spui si mie cum
  „si eu” sa-mi spui si mie cum ai ales, nici eu nu ma pot hotari, diferentza intre povestile noastre e la cifre, e vb. de… 15 ani

 13. Wow!!! Credeam ca sunt
  Wow!!! Credeam ca sunt singura care simte asta,incepusem sa cred ca sunt cu capul:))) Si eu am o relatie de 1 an si putin dar de 8 luni a plecat in Italia, am fost de cateva ori la el… Am suferit enorm cand a plecat… Asa am intalnit pe cineva, am reintalnit pot spune, ne cunosteam dar nu fusese nimic intre noi. Si ne-am indragostit… Imi zice zilnic ca ma iubeste si mi-a fost mereu alaturi! Dar si cel care a plecat mi-a facut toate poftele, se comporta suuuuper cand suntem impreuna… Chestia e ca a sosit timpul sa aleg si inca nu stiu pe care????!!!!!

 14. La voi este un pic mai
  La voi este un pic mai simplu,daca pot spune asta…dar dureros este cand esti casatorit de 20 de ani,si cu 2 ani in urma te indragostesti,o dragoste neimpartasita,nestiuta.imi iubesc sotul enorm,nu imi vad nici macar o clipa fara el,dar celalalt ma face sa tremur,mi se inmoaie picioarele cand il vad,imi doresc macar sa pot sa il mangai,sa-l ating.iar el…dupa doi ani am reusit sa smulg niste atingeri intamplatoare,zambete si priviri adanci.nu stiu ce gandeste,ce vrea,am impresia ca este un simplu flirt…si atat,dar eu am devenit obsedata,in fiecare zi ma trezesc si ma culc cu el in gand.imi doresc sa-l vad,zilele in care nu ne vedem mi se par ani,si sufar,ma doare undeva in piept,si stiu ca este inima.nu ii cer absolut nimic,nu vreau sa-l iau de langa familia lui,vreau doar sa fie un pic de tot si al meu.i-am scris zeci de mesaje,finute,din care oricine putea sa-si dea seama cat sunt de indragostita.nu primesc nici un raspuns,sunt lucida,omul nu ma iubeste,dar atunci pt ce toate atingerile,privirile,atentia.ne vedem destul de rar,dar atunci simt ca ma protejeaza,simt ca il bucura prezenta mea si in acelasi timp il cuprinde o stare ciudata.mi-a spus ca ia fost dor de mine,sau cand am lipsit mi-a spus ca unde am fost caci nu a mai stiu nimic de mine.ce inseamna?ce explicatie gasiti?suntem maturi,deci ceea ce simt nu este o joaca,am analizat,am incercat sa ma abtin,sa numai ma duc in locurile in care ne vedeam,dar nu pot.simt ca daca nu il mai vad,numai am nici un rost.si asta avand o casnicie super,un sot intelegator,bun,cu foarte multe calitati.dar si ,,omul”este ft atragator,are ceva care ma atrage,ma face sa il doresc din toate punctele de vedere.este mai mare decat mine,el are 58,eu 45 iar sotul meu 40.sa nu-mi spune-ti ca el imi ofera maturitatea pe care nu o am in familie,am citit si am rascitit tot ce poate tine de flirt,relatii,dragoste,si totusi nu gasesc un raspuns.ce vrea el de fapt?

 15. buna…..da traiesc momentan
  buna…..da traiesc momentan acest sentiment si nustiu nici acum ce degizie sa iau.Acum 6 ani adica la 16 anii iam cerut lui Dumnezeu o fata care sa ma iubeasca la fel cum o iubesc eu sau poate mai mult si mi-a dato dar acum dupa 6 anii mam indragostit de alta nustiu dk e sau nu dragoste doar stiu k ma simt bn in prezenta ei si ea la fel acum fata care am o relatie de 6 ani nu mi-a gresit niciodata cu alt baiat asta cred eu dar doar are anumite probleme cu gelozia,as vrea sa o aleg pe a 2 dar tot odata as vrea sa raman cu prima,stand si citind povestile astea imi dau seama k voi face o gresala dk voi da cu picioru la o relatie care am muncit 6 anii si dc sa o iau de la capat dk deja exista una dk nu va merge dk nu voi reusii sa fac relatia cum vreau eu e la fel cam cum ai construi o casa dc sa o daram dk deja o am si e buna asa cum e dc sa nu ii fac niste inbunatatiiri nu trebuie neaparat sa o daram acum ca mam descarcat prin scris chiar mam hotarat poate k si voi veti face la fel k mine e o vorba NU DA CIOARA DUPE GARD PE AIA DIN MANA.

 16. Eu, 37 ani, casatorit de 10
  Eu, 37 ani, casatorit de 10 ani, 2 copii, ea colega mea de servici 42 ani casatorita de 20 ani, 2 copii. Lucram impreuna de 8 ani,ne intelegem foarte bine. Intr-o zi, recent, ea considerandu-ma o persoana discreta mi s-a confesat cum ca sotul ei a inselat-o,fond pe care ulterior a inceput sa imi faca avansuri eu acceptandu-le, devenind amanti.Partidele de sex dintre noi sunt fantastice, efectiv ne potrivim, acest aspect fiind probabil scanteia care a aprins in mine sentimente ce nu credeam ca le voi mai simtii la experienta si varsta asta, dar se pare ca m-am inselat amarnic, efectiv m-am indragostit de ea iar ea spune ca ma iubeste..Tot timpul ma gandesc numai la ea, weekend-urile mi se par anii, ma arde mana sa o sun dar nu pot si nu vreau sa-i fac probleme…pe scurt sunt intr-o situatie deranjanta, de rahat si nu se pune problema, nici nu intra in discutie sa renuntam la familiile noastre sub nici o forma. Am inceput sa tanjesc dupa viata normala, linistita de dinainte de sentimentele aste ce sunt efectiv pentru mine o tortura! dar imi si place! Complicata-i viata asta uneori, in mare masura cu concursul nostru, fara sa vreau ajungand in situatia vorbei ,, Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample” …Rezolvarea situatiei o stiu dar nu vreau sa o aplic…mai sufar in continuare poate la un moment dat o sa-mi treaca!Sper..

 17. V-am gasit…credeam ca sunt
  V-am gasit…credeam ca sunt nebuna dar ma „bucur”ca mai sunt persoane ca mine!sunt prinsa intre 2!aveam o relatie de 5 ani cu bune si cu rele,intrasem intr-o rutina care incepea sa ma doboare cate un pic.el e mai mare cu 4 ani,l-am cunoscut in primul an de facultate.a fost o dragoste nebuna la inceput.la sfarsit incepuse sa se concentreze prea mult pe ideea de a face bani.atunci a aparut nr2.imi dadea fluturasi in stomac.e antagonistul primului…e cuminte si la locul lui.l-am lasat pe primul pt el.dar nu ma pot opri din a-i compara.azi mi-e dor de fostu’.tocmai am vorbit cu el.inca ma iubeste si vrea sa ma ierte ca l-am parasit.si eu il iubesc,DAR nu vreau sa renunt nici la nr2.iar zilele trecute mi-a propus sa me mutam…sa aleg nebunia si o viata plina de aventuri si rasturnari de situatii(nr1)sau stabilitatea,iubirea aia cuminte si planurile „cincinale”(nr2)???simt ca nu mai pot,ca o iau razna,si nu pot vorbi cu nimeni…

 18. am 20 de ani si am o relatie
  am 20 de ani si am o relatie cu un baiat de varsta mea de 5 ani,acum cateva luni il lasasem pentru ca el ma ignora,aparuse plictiseala…l-am lasat pentru ca simteam cum ma indragostesc de celalalt care era cu 4 ani mai mic ca mine dar am continuat sa vorbesc cu fostul pentru ca imi era greu fara el…am trait luni de zile cu celalalt si ma simteam minunat cand eram cu el dar cand ajungeam acasa ma gandeam la fostul si cand mai ieseam cu fostul ma gandeam la celalalt,acum deja nu mai pot…ma simt pierduta nu stiu ce sa mai fac,nu stiu ce sa aleg…i vreau pe amandoi dar stiu ca asta nu este posibil,de cand m-am impacat si cu fostul el stiind de actualul imi zice zilnic sa il las pe celalalt dar eu i zic ca inca nu stiu ce sa fac si ca mai am nevoie de timp,stie cand ms intalnesc cu el,candvorbesc si ce vorbesc dar celalalt nu stie ca m-am impacat cu fostul,m-am saturat sa mint si ma doare…ma simt pierduta,ce pot sa fac??cum sa-mi dau seama care e alegerea corecta?vreau sa fiu fericita din nou!

 19. Locuiesc in America de 7 ani,
  Locuiesc in America de 7 ani, m-am mutat cu familia de mica. De revelion, am cunoscut un barbat, un roman, cu 8 ani mai invarsta decat mine. Eu am 19 ani, iar el 27… Eu fiind intr-o relatie de 3 ani, abea impliniti, cu un baiat american pe care l-am cunoscut in liceu. Se face ca romanul, intamplator, s-a asezat la masa cu mine si cu familia mea la revelion. Am dansat si am stat de vorba pana la 4 dimineata, el cerandumi numarul de telefon sa imi trimita poza pe care o facusem impreuna. Am discutat despre Eminescu, despre facultate si studii, carti citite, psihologie, metafizica si filme straine… Chestii cu care mi-am dat seama ca nu as putea (si nu am putut pana acuma) sa vorbesc cu prietenul meu american care joaca videogames toata ziua… Se face ca dupa exact doua saptamani, eu inca imi trimit mesaje si vorbesc zilnic cu romanul despre orice nu pot vorbii cu prietenul american. Cu o seara inainte de a zbura inapoi in orasul in care ma duc la facultate, pe 10 ianuarie, am facut prostia de a nu rezista si l-am sarutat scurt pe cel pe care l-am cunoscut la petrecere cu zece zile in urma… Nu as fi putut crede ca as fi vreodata in stare de asa ceva, si ma simt oribil, constiinta ma chinuie, dar nu pot sa-i spun americanului pentru ca l-ar durea enorm. Romanul ma vrea, imi spune ca intelege ca am prieten si ca mi-a dat universul peste cap, doar ca nimic nu este intamplator… Are experienta de viata, este destept, cult, pasional, imi scrie poezii si incepe sa ma placa din ce in ce mai mult. Ma atrage… Trebuie sa fac o alegere, nu mai pot astepta in aceasta circumstanta urata… Dar nu am habar pe cine sa aleg.

 20. Acum aproximativ 7ani
  Acum aproximativ 7ani jumatate,am cunoscut un baiat,eu aveam 19 ani…el aproape 20 ani.Eu l*am intrebat daca vrea sa fie”iubitul meu”si de aici a inceput totul.Familia mea nu era de acord cu el,si au incercat in repetate randuri sa ne desparta,m*au trimis in italia de vreo 2 ori iar noi in timpul asta tineam legatura,si dupa 3 luni ,ma intorceam ca la viza :))).Ultima data am stat 9 luni si cand m-am reintors ,dupa 2 luni ne*am mutat impreuna.Am luptat ca o leoica pentru relatia asta.Tin sa specific ca in tot timpul asta mi*am vazut familia ca pe cei mai crunti dusmani,iar el era universul meu…Primele 6 luni am crezut ca e un vis,mi se parea minunata viata in doi.El era o fire extraordinar de posesiva,manipulatoare si cam egoista dar l*am acceptat asa,cand iubesti un om il iei la pachet cu tot cu defecte.Normal ,nu?Si dupa 6 luni a gafat’o urat ma jicnit in fata unei discoteci intregi.am fost pe punctul de a renunta,dar nu am facut*o nu m*a lasat inima.Apoi de le un timp au inceput sa vina niste acuzatii,gen ca inca imi iubesc fostul iubit ,ca am pe altul,ca mi*ar place altul,ca ma „aranjez” pentru altul ,sa ma duc la altul etc…ma simteam oribil stiind ca nu*mi pot vedea viata fara el,si ca i*l iubeam enorm de mult.In timp sau adunat si frustrarile,ca orice femeie visam la casatorie dupa vreo 5 ani de relatie,si nimic….Acum 2 ani un prieten din copilarie(ne cunostem de cand aveam 5 ani ) a intrat in vorba cu mine pe o retea de socializare,se despartise de prietena lui cu care statuse 2 ani,si ca pe oricare alt amic am incercat sa*l sfatuiesc…sa treaca peste ca nu sta lumea intr-o femeie etc…si am inceput sa vorbim constant…pana am ajuns sa ne cunoastem…el era intr*o alta tara stabilit.Aveam discutii interminabile,si ma facea sa ma simt minunat ma fascina prin felul cum imi vorbea,mai ales pentru ca*mi vorbea despre casatorie….lucru la care visam…dar eu totusi eram intr-o relatie…locuiam impreuna…dar el imi oferea ce*mi lipsea…atentie…parea ciudat cum niste cuvinte scrise imi creiau dependenta.Incepusem sa*l visez constant sa*l doresc,habar nu aveam ce e cu mine.Lui i se intampla acelasi lucru stia ca am o relatie stia ca locuiec impreuna cu celalat…si cu toate astea mi*a zis sa ma duc la el,si-mi vorbea mereu despre cat de mult isi doreste o familie,copii ….si pe mine.Ma simteam oribil stiind cat luptasem pentru relatia pe care o aveam, cu toate ca nu prea eram fericita,intervenise monotonia.Ma simteam oribil nu stiam ce vreau,imi doream sa fiu in doua locuri aveam inima impartita in doua,pentru ca nici la relatia pe care o aveam nu puteam renunta.Si cel cu care am stat 7 ani ma iubea,m*a amenitat ca daca i*l voi lasa pt altul se va omora…imi era teama.Dupa ceva timp devenisem indiferenta fata de el,dar partea lui se schimbasera multe simtea ca ma pierdea,devenise mult mai atent…mult mai tandru…dar cam tarziu…eram prinsa cu inima si sufletul de celalt.Era oribil sa aud doi barbati plangand spunand ca nu vor sa ma piarda….Trei luni m*am gandit ce sa fac…si ca sa nu ranesc pe nimeni,de teama,am plecat din tara la o verisoara…acolo am am reusit sa realizez ca mi*ar fi greu sa o iau de la capat,sa ma atinga un alt barbat,sa am un nou inceput,si ca nu se merita sa dau cu piciorul la 7 ani…pentru cineva pe care il cunosc doar din poze si doar am copilarit,nu merita sa risc…Si m am intors acasa.dar cel cu care am stat 7 ani traia si el aceeasi telenovela,(CU DIFERENTA CA EU NU INSELASEM TRUPESTE)dintr*o aventura se nascuse DRAGOSTEA ma vroia si pe mine si pe „cealalta”….si am fost prima care s*a retras…din ecuatie.ciudat nu?:))

 21. Sunt casatorita de 5 luni!
  Sunt casatorita de 5 luni! Inmediat dupa casatorie la o sapt am plecat fiind stabilita cu serviciul in alta tara! Imi iubesc foarte mult sotu, m-am luptat foarte mult pt a-l avea! L-am iertat, m-à iertat pt ça ne gresisem réciproc inainte, si am trecut peste pt à ne face familia si caminul pe care nil doream! In fine, odata ajunsa in elvetia unde sunt si stabilita am intalnit un turc cu 27 de ani mai mare ça mine si in pragul divortului , la inceput ne-am atras fiZic, nevorbind àceeasi lima, am incerca amandoi sà ne bagam in seama sa aflat cum ne chia ma etc… dupa 2 luni am inceput sa vb franceza doar de dragul lui, iar el romana de dragul meu! Majoritatea timpului liber si-l petrece cu mine indiferent ça e zi s-au noapte! Imi ofera tot ce se poate iubire atentie liniste rabdare timp afectiune tot ce si-ar putea dori o femeie! Sentimentele sunt reciproce, nici eu nu as mai putea sta fara el il iubesc la nebuniE! Asta e adevarul! Dar cu sotul care ma dispera sa vin acasa sa nu mai plec sa fim o familie…ce fac? Nu pot renuntà nici la unul nici la altul ii iubesc pe amandoi

 22. Dragostea Extaz si Agonie …
  Dragostea Extaz si Agonie … triunghiurile amoroase sunt cele mai grele stari afectiv-emotionale pe care le poate traii-experimenta persoanele direct implicate si toti ajung accidental in astfel de situatii ! cei ce au trait astfel de stari marea majoritate cu siguranta nu vor mai repeta o astfel de greseala traumatizanta cate zile vor traii, consumul fizic si psihic fiind enorm si aproape de nerecuperat ! Iar daca ar fi cunoscut dinainte urmarile (incapacitatea de a gestiona astfel de relatii, procese de constiinta, depresia, implicatiile in toate planurile vietii: social, profesional, familiar, etc.. ) cu certitudine nu aderau sau nu initiau astfel de „triunghiuri”. Evident fara nici o execeptie viata surprinde omul, curiozitatea, atractia, monotonia, divesitatea, etc… toate concura la situatii care ne devin pana la urma fatale. Este ingrat cand unor persoane le este dat sa intalneasca in acelasi timp doua iubiri si evident ca vor trebui sa aleaga pana la urma doar una langa care sa ramana, cand alti oameni nu-si gasesc iubirea poate o viata… Va scriu din proprie experienta ca odata intrat intr-un astfel de triunghi esti incapabil sa alegi cu care sa ramai, constiinta te va macina !

 23. Maia are 28 de ani si o
  Maia are 28 de ani si o relatie de 7 ani, fara planuri serioase. Comoditatea si obisnuinta s-au instalat de ceva ani. Em, 27 de ani, are o relatie de 1.8 luni, cu planuri de casatorie.
  Maia si Em se cunosteau din vedere de ceva timp, insa niciodata nu au stat de vorba pana cand intr-o seara Maia a iesit singura in oras, fiind refuzata de iubitul ei ca nu este intr-o dispozitie buna de iesit. Observandu-l ca sta singur la bar si stiind ca are o relatie, Maia l-a intrebat de ce este singur in oras. Apoi a pornit o discutie despre iubire, Em sustinand cat de mult el si iubita lui se iubesc. Fara sa fie nimic premeditat, Maia i-a pus simpla intrebare: „adica daca eu iti zic sa mergi cu mine acasa, tu m-ai refuza?” raspunsul lui a fost : „DA”..fara sa ii mai zica nimic, Maia s-a intors, si-a luat geaca si i-a soptit la ureche: „hai sa mergem” si a plecat fara sa astepte un raspuns. In 2 minute Em o urma catre taxi.
  Fiind o fata cu niste „principii” bine stabilite, Maia nu a cedat tentatiei unui alt barbat, desi il adusese la ea acasa..Dupa ce a considerat ca s-a amuzat destul pe seama lui i-a zis sa plece acasa.
  Dupa ce s-a trezit din euforie, Em si-a simtit orgoliul ranit si a inceput sa o caute pe Maia pentru a termina ceea ce incepusera. Maia neavand nicio intentie, i-a refuzat propunerile, dar a acceptat sa comunice cu el la telefon, din plictiseala si din lipsa de afectiune din partea iubitului. Au inceput lungi discutii telefonice, care s-au transformat in conferinte video. Em era cel care o trezea si cel care ii spunea ultimul noapte buna, cel care o suna insistent atunci cand Maia nu ii raspundea. Au trecut asa doua luni in care Maia s-a abtinut sa se vada cu el. Ii era suficienta comunicarea pe care o aveau, pana cand in weekendul cu 8 Martie, prietenul i-a zis ca sa isi faca planuri, iar Em era plecat in delegatie si ca deobicei ii lansase invitatia. Stand ore insir si analizand situatia, avand in vedere ca mai avea niste prieteni in acelasi oras pe care nu ii mai vazuse demult si mai ales ca Em sta cu un coleg in camera si nu avea ce sa ii se intample rau, Maia a decis sa accepte invitatia si asa practic povestea lor a inceput cu adevarat.
  O luna de zile a urmat chimia in adevaratul ei sens al cuvantului. Cei doi profitau de fiecare noapte de disponibilitate sa doarma impreuna, relatiile mergand normal si in paralel, ceea ce au facut-o pe Maia sa patrunda intr-o alta dimensiune care era tabu pentru ea.
  Insa chimia dintre doi oameni, nu poate dura mai mult de trei luni si lucrurile s-au schimbat. Intrebarea: „Ce trebuie sa fac mai departe?” a inceput sa ii urmareasca pe amandoi si situatia s-a schimbat: telefoanele s-au scurtat in prima faza, apoi au incercat sa nu isi mai vorbeasca deloc timp de 5 zile, dar Em se intoarce inapoi ori de cate ori simte nevoia sa vorbeasca cu cineva caruia ii poate spune orice si asa ajung sa se intalneasca din nou si sa isi petreaca noaptea impreuna, spunandu-si amandoi defiecare data dupa ce servesc masa de pranz ca este ultima data, care defapt dureaza de doua luni.
  Probabil ca intr-o zi chiar va fi ultima data, dar momentan nici unul dintre ei nu pare suficient de convingator. Em pentru ca tot timpul intervine ceva in viata lui (pe care i-a relatat-o Maiei cu lux de amanunte in primele doua luni) si simte nevoia sa se confeseze, iar Maia pentru ca defiecare data cand Em o contacteaza este plictisita si fara o alta activitate.
  Deznodamantul povestii este greu de dedus in acest caz, dar de multe ori Maia isi doreste sa nu fi fost tocmai ea pusa intr-o asemenea situatie.

 24. Cred ca va lipseste o doza
  Cred ca va lipseste o doza mare de intelepciune,corectitudine,moralitate.
  Ceea ce ai scris tu mai sus e adevarat ,nu contesta nimeni ca nu se poate intampla dar asta nu inseamna ca e corect.Cred ca avem lacune foarte mari din punct de vedere al moralitati, in ziua de azi totul e corect….chiar si sa furi,violezi etc.Ma mir ca mai aveti tupeul sa va luati de infractori!!!

 25. „Mica povestioara” descrisa
  „Mica povestioara” descrisa de tine mai sus..e un fel de melo-drama gen Leo de la strehaia.O mica tiganiada:))). O lectura”educativa,extraordinara” care iti da senzatia de un patetism infect si vicios!!!.Ce sa-ti spun?!mi-au dat lacrimile…

 26. Omar Khaiyam zicea cam asa
  Omar Khaiyam zicea cam asa :

  Traieste ti clipa caci clipa i viata ta ! :

  Viata se grabeste , rapida caravana .
  Opreste te sincearca sa ti faci intensa clipa .
  Nu ma ntrista si astazi , faptura diafana ,
  Mai toarna mi vin ! Amurgul m atinge cu aripa . ..

  Bea vin ! In el gasi vei viata fara moarte .
  Pierduta tinerete din nou ti o va reda,
  DIvinul timp al rozei si al inimii curate !
  Traieste ti clipa data ! Caci clipa i viata ta !

  Culege din viata tot ce i suras si floare .
  Serbeaza orice clipa , ia cupa cea mai mare !
  Allah nu tine seama de vicii sau virturi .
  Nu numara matanii , nici ochii ce i saruti .

  Priveste n jur : durerea cu mii si mii de fetze .
  Cei dragi sunt morti . Esti singur ca palida tristete .
  Ridica insa fruntea ! Culege tot ce atingi !
  Trecutul e un cadavru . Nu este timp sa l plangi .

  Cat de sarac e acela ce nu poate sa spuna :
  „Sunt beat mereu de vinul cel tare al iubirii ”
  Cum poate el sa simta in zori uimirea firii
  Si noaptea vraja sfanta a clarului de luna ?

  Nimic nu mai m atrage . Da mi vin ! In asta seara
  Cea mai frumoasa roza din lume i gura ta .
  Da mi vin ! Sa straluceasca aprins la fel ca ea !
  Cainta mea sa fie ca bucla ta , usoara …

  Noi nu v om sti vreoadata ce ne asteapta maine .
  Tu bucura te astazi ! Atata iti ramane .
  Ia cupa si te asaza sub luna de clestar ,
  Caci maine poate luna te va cata in zadar .

  Ce rusinos e timpul celui gandind amar
  Ca n lume afli zilnic in loc de ingeri , râme .
  Ci tu in cânt de harfa bea vin dintr un clestar .
  Caci poate maine clestarul o piatra o sa l sfarame .

  Fa ti rost de vin si o fata cu chip de heruvim ,
  – daca heruvi exista . De Rai grija sa n ai ,
  caci in afara gragei si a cupei – ce alt Rai
  mai dulce i , – daca este ceva ce Rai numim .

  Pe drumul spre iubire cadea vom in curand .
  Nepasator destinul ne v acalca n picioare .
  Ridica te copila – o , cupa vrajitoare !
  Da mi buzele aprinse cat inca nu s pamant .

  Nadejdi nesabuite mi au risipit , iubito ,
  In vant multi ani din viata . Dar timpul ce mi ramane
  Din plin de acum trai-l-voi . Vreau prin 8ntensul maine
  S-ajung din urma viata pe care n am trait o .

  Vreau doar o cupa plina , o paine pe jumate
  Si o carte de poeme . Si daca sunt cu tine ,
  Chiar stand intr o ruina , – mai fericit ca mine
  Nici un sultan nu este , cu-o suta de palate .

  Nu mai curti , nu geme -durerea mea ! Tacere !
  Iti voi gasi balsamul ce vindeca si minte(a) !
  Vreau sa mi revad iubita , cat inima o cere .
  Vreau sa traiesc ! Caci mortii nu si mai aduc aminte .

  Nu ti resadi in suflet copacul intristarii ,
  Ci rasfoieste zilnic a desfatarii carte .
  Bea vin si poarta-ti pasii pe caile-ncantarii ,
  Caci masurt ti e drumul de la suras la moarte .

  In loc sa faci sa cante cu fiece zvacnire ,
  Tu inima ti ai pus o in lanturi de mahnire …
  Iar mintea ta si chipul ti le ai indoliat .
  -Ma tot uimesc intr una :”Ce ignorant cuudat !”

  PRIVESTE ! Trandafirul se leagana in vant .
  Ce patimas ii canta de sus privighetoarea !
  Bea ! Ca sa uiti ca vantul vascutura azi floarea
  Si va lua cu dansul fermecatorul cant …

  Nimic n au sa te invete savantii . Dar alintul
  Suav al unor gene o sa te instruiasca
  Ce este fericirea . Preschimba-n vin argintul ,
  Caci țărna e grabita ca sa te gazduiasca .

  Eu am 24 de ani si sunt intr o relatie de trei ani si ceva , timp care a parut o vesnicie si in care prietena mea m a ajutat sa devin un om normal , dintr-un ciudat .
  O mare pasiune , la capitolul sex , nu prea a existat intre noi (eu nici macar nu eram deacord se avem relatii sexuale de niciun fel ) dar incet incet am revenit pe un fagas normal . Face sex , asa fara mare pasiue , cam odata la 2 – 3 zile . Continenta imi da posibilitatea sa fac dragoste zilnic dar nu prea e dorinta cu ea .

  In fine , ii datorez iubitei mele tota dragostea pe care o pot screme in momentul de fata , pentru ca mi a stat alaturi si m a ajutat cu rabdare si serenitate sa devin (sper) un om normal . Exista intre noi o conexiune destul de fina , intotdeauna ma citeste dinainte , daca am pe suflet ceva. Si cam stie si ce ar fii . Este cel mai bun psiholog , cu ea am vorbit tot ce mi a trecut prin cap , m a ajutat sa trec peste certurile cu parintii , peste increderea nejustificata in anumiti oameni , peste multe reticente . …

  Problema este ca periodic(s a intamplat e doua ori pana acum dar ma astept sa mai urmeze) se rascoala in mine o dorinta nebuna de aventura atunci cand intalneam o femeie care me atragea la limita maxima a posibilului . Datile trecute am trecut cu capul plecat pe langa astfel de situatii si am regretat zile intregi ca nu am facut nimic sa mi apropii o astfel de sansa .

  Acum 10 zile insa am intalnit o fata potrivita tiparului meu de femeie buna-rau . . . si din nou pulsul crescut , super entuziasm , na , na , na – ce sa mai , m-am tinut dupa ea (se mai intamplase in ziua cu pricina sa mai incerc cu cineva insa fara sansa , am zis ca nu i graba -daca e sa fie , o sa fie) stiam ca acum o sa mearga .

  Imi parea cunoscuta si eram foarte incantat de noua poveste . Am intrat in vorba si spre deosebire de obisnuitul ” nu pot vorbi cu tine ” sau „pff am prieten” ea a fost foarte entuziasta si placut surprinsa ca ii acord atentie . Am continuat conversatia si ma simteam ca intr un vis . Nu mai discutasem cu nici o fata in sensul de „”flirting” de vre o trei ani . De cand am relatia o singura data am vorbit cu o fata la modul asta , mai pe la inceput si am avut senzatia ca nu e bine ce fac , in secunda urmatoare a sunat telefonul : era iubita mea , sunase pur si simplu , nici ea nu stia de ce .

  Ideea este ca am continuat sa vorbim si fiind spre seara am oprit la o terasa sa bem o bere . De vis efectiv . Super senzatie , simteam ca vibram amandoi . Am stat cat am putut dupa care a trebuit sa ne despartim – aveam treaba , prietena mea era in parc cu catelul iar eu trebuia a apar cat de repede . Evident ca astiut imediat ce sa intamplat .

  In fine pe fata noua am ajuns sa o invit pe la mine dupa o a doua intalnie la bere , fara nici o intentie amoroasa , doar ca sa mai pregatim terenul . Am creat o atmosfera idilica , muzica , baloane . . . mai mult sau mai putin serios a fost de vis . Ne am sarutat , umpic de pipaiala si fiecare spre casa lui . Daca e sa se intample stiam din experientele mai de inceput ca nu e graba .

  Un lucru este clar . Aceste trei zile au fost cele mai entuziasmante , superbe , vii , fericite zile din viata mea recenta . Totul mergea pe hapy-mode . Inclusiv sexul cu iubita mea era cum n a mai fost niciodata.

  Au urmat discutiile bine asteptate cu iubita mea si hotararea sa renunt la aceasta aventura -desarte … asa ca m am intalnit din nou cu noua fata, sa mi iau la revedere si sa i spun ca am pe cineva . Aceasta noua discutie ne a apropiat si mai mult si am stiut amandoi care ar fi urmatorul pas . Ne am despartit insa nedecis si nu am mai vorbit de atunci (au trecut 3 , 4 zile )

  Acum ma simt trist si gol , atat eu , cat si prietena mea stim care i cauza . Ea mi a dat frau liber sa fac cum cred . Mi a zis ca ma lasa sa stau singur in apartamebtul in care locuim pana cand iau o decizie .

  Sunt complet debusolat . Habar n am ce sa fac . Pe de o parte imi iubesc prietena si stiu ca ar fii cea ma buna mama pentru copiii nostrii (eventuali) , pe de alta parte ma doare sufletul sa las la o parte cea ce s ar putea numii povestea de dragoste a vietii mele .

  Sunt indragostit dar nu stiu ce sa fac . Sper ca Domnul sa ma ghideze spre decizia cea mai benefica pentru toti trei .

  Mi a ramas in incheiere un fragment dintr un poem al celebrului scriitor persan enuntat la unceput :

  Beau vin precum bea apa o salcie din râu .
  Alah , le stie toate ,spui tu . Cand m-a creat
  Stia c-are s-ami placa sa beau . Daca m-abțiu
  Eu i-as stirbii stiinta si-as face un pacat .

 27. Nu cred ca poti iubi doua
  Nu cred ca poti iubi doua persoane in acelasi timp si la fel de mult, probabil esti atras de una dintre ele, dar nu o iubesti. Probabil relatia ta nu mai merge si vrei sa cunosti alte persoane. Cand relatia devine plictisitoare este normal ca esti atras de o alta. Cam aceasta este punctul meu de vedere. Cei ce cred ca iubesc doua persoane in acelasi timp, le recomand cartea lui John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”. Si daca veti fi impresionati de aceasta carte, poate ne vedem la conferinta lui John Gray din Bucuresti (17 noiembrie)

 28. Stiti e atat de adevarat
  Stiti e atat de adevarat totul….ma aflu si eu…Nu stiu…pe risc..
  Iubesc ca o nebună bărbatul însurat cu 2copii care pretinde că nu era fericit si ma vrea pe mine in locul ei…eu sunt perfectă…suna a vrajala asa i???mai are rost sa intreb daca va merge??

 29. Revin cu un update la
  Revin cu un update la povestea ditre Maia si Em, care a ajuns la final. Pentru ca Em si-a gasit pe altcieva in cele din urma. Maia devenise o banalitate pentru el si nu avea cum sa renute la prietena lui pentru ea, asa ca a preferat sa „se distreze” langa altcieva, iar Maia a intrat intr-o depresie de care inca incearca sa scape.
  Revenind cu picioarele pe pamant, va pot spune ca oricant de mult ne-am simti bine langa un barbat care este oficial intr-o relatie cu altcineva, daca relatia lui nu se sfarseste la putin timp dupa ce a cunoscut a doua persoana, nu isi au rostul toate aceste amagiri ca intr-o zi totul va fi roz petru ca va fi negru, iar daca vreti sa scapati de acea suferinta este cazul sa fugiti atat timp cat mai puteti O sa doara mult mai putin decat ca atunci cand el o sa fuga de tot..

 30. ohhh cat de bine ma regasesc
  ohhh cat de bine ma regasesc in toate discutiile voastre si credeam ca sunt singura nebuna de pe planeta asta care poate trece prin asa ceva.
  Traiesc si eu doua povesti de iubire cu 2 oameni absolut minunati, 2 barbati perfecti care ma iubesc atat de mult incat stau si ma intreb uneori daca merit atat iubire…..Primul e iubirea din liceu cu care am crescut, ne-am maturizat impreuna am trecut prin multe si ne-am iubit atat de mult si inca il iubesc de 7 ani …. in urma cu un an jumate am cunoscut un alt barbat care efectiv mi-a luat mintea,cu greu am putut acepta ca m-am indragostit nebuneste dar asa s-a intamplat si de un 1 an jumate duc o viata dubla si zi de zi ma framanta gandul ca nu fac bine ce fac ca trebuie sa aleg dar nu pot….. ii iubesc pe amandoi de primul simt ca sunt dependenta emotional, il simt mai mult ca un prieten f bun un om minunat pe care orice femeie si l-ar dori, insa a disparut atractia momentele de pasiune il privesc mai mult ca prieten nu mai imi vine sa il ating sa facem dragoste…. si celelalt ma face sa vibrez sa imi fiarba sangele, sa uit sa mananc efectiv o dragoste nebuna in care uiti de orice ratiune……toti 3 suferim, primul ma simte ca sunt mai rece ca nu ii acord atentie simte ca am pe cineva si stie ceva il vad ca sufera, al doilea sufera cand ma intalnesc cu primul si vrea sa fiu doar cu el …..si eu sufar daca sufera ei nu il pot supara pe nici unul si nu pot fi fericita deplin in nici o parte pt ca nu pot fi cu totul intr-o parte….. am fost la preoti m-am confesat, am tinut posturi, m-am rugat sa ies cumva din situatia asta care e fara iesire de atata timp si…. tot asa nu stiu efectiv ce sa mai fac sunt prinsa la mijloc intre 2 sentimente f puternice si nu stiu ce sa fac, nu am curaj sa fac nimic radical uneori ma gandesc cat de egoista pot fi si sunt si totusi merg asa in continuare.
  Astazi am spus stop cu al doilea sa imi limpezesc gandurile pt ca nu se mai poate si sa fie ori cu unul ori cu altul….. stiti de cate ori am facut asta si dupa 2 zile iar ne cautam … Cum e viata asta ….

 31. ce faci atunci cand o
  ce faci atunci cand o parasesti pe femeia pe care o iubesti pentru ca nu te multumeste..iar apoi ea realizeaza cat a gresit fata de tine si incearca sa faca orice e posibil ca voi sa fiti din nou impreuna..dar tu gasesti in altcineva tot ce ti-ai dorit de la inceput de la o femeie, si exact in acelasi timp femeia pe care o iubesti se transforma brusc in ceea ce iti doresti? cum iti dai seama ce trebuie sa alegi..cum faci sa nu sufere niciuna dintre ele, constient fiind ca trebuie sa alegi si ca oricum ai face cineva va avea de suferit?..eu acum trec prin asta, sunt indecis..nu mai dorm, nu mai mananc, simt ca totul e impotriva mea..puterea mea de decizie e la pamant..pur si simplu nu mai stiu nimic..

 32. Iubirea si sexul sunt doua
  Iubirea si sexul sunt doua chestii foarte diferite care adesea se confunda, in special la persoanele care nu stiu ce vor din lipsa de maturitate sau din lipsa de principii morale.
  Oricum ar fi insa, cu doi/doua odata e o mizerie, care nu face fericit si nici macar unul din cei trei .

 33. Am realizat de curand ca mai
  Am realizat de curand ca mai iubesc pe cineva in afara de persoana cu care am ales sa imbatranesc.
  Nu am avut curajul sa ma apropii de ea, pana intr-o seara in care am sarutat-o pe furis cu gandul de a-mi lua ramas bun de la o persoana care-mi era draga. In acel moment s-a aprins o scanteie intre noi doi… Pentru moment, a fost doar un sarut si o imbratisare. Ne luam ramas bun gandindu-ne ca nu ne vom mai revedea.
  A doua zi, insa, ne-am reintalnit din pura intamplare si am ramas surprinsi amandoi de nevoia de a ne revedea. Ne-am luat in brate din nou si nu ne conteneam a ne saruta. Am descoperit impreuna ca ne placeam reciproc de cativa ani, dar niciunul din noi nu a avut curaj sa faca primul pas.
  Sunt plin de emotie cand sunt langa ea sau cand ii vorbesc. Simt ca umple golurile create de persoana care nu ma mai iubeste cum o facea odata…
  Nu stiu ce sa fac, avand in vedere ca ma bucur enorm de iubirea nou descoperita, dar am deja o familie, nu doar o sotie.

 34. aceaşi problema sunt
  aceaşi problema sunt casatorita cu un cetatean strain de 9 ani am doi copii dar anul acesta am fost ın vacanta ın romania unde dupa cıteva zile am primit un mesaj de la prima mea iubire ca ce fac şi uite aşa a ınceput totul am ieşit la o cafea şi cınd sa ne despartim ma luat ın brate şi ma sarutat şi el fiind casatorit şi cu doi copii şi aşa a ınceput totul am facut dragoste şi lınga el m-am simtit altfel mai bine la fel şi el dar a venit ziua cınd a trebuit sa plec nu vroiam nici el nu vroia dar asta e au trecut 3 luni de cınd am venit de acolo dar ne scriem zilnic nu pot fara el i-am zis sa renunte la tot dar nu vrea şi nici eu nu pot ıl iubesc din toata inima la mine despre divort sa pus problema dar fiind copii la mijloc nu pot sa renunt la ei şi sa mii dea nu am şanse aşa ca atıta timp cıt copii sunt aici sunt şi eu şi nu regret nimic din ce am facut

 35. Ma aflu in aceeasi situatie..
  Ma aflu in aceeasi situatie.. nu stiu ce sa fac, am petrecut cu un baiat ani, din prieteni am devenit iubiti, pana cand intr-o zi mi-a spus ca nu mai stie ce simte si ne-am despartit din cauza certurilor mult prea mari ce aveau loc intre noi. Atunci l-am cunoscut pe celalalt baiat care a renuntat la tot pt.mine si mi-a oferit ce avea mai bun. M-am indragostit si nu mi-am dat seama gandindu-ma mereu la fostul, si de la care cea mai mare fericire trebuia sa fie faptul ca s-a intors si mi-a spus „hai sa ne mai dam o sansa, voi face sa fie totul bine” si asa si este. Suntem fericiti, ne-am impacat.. dar eu nu pot renunta nici la noua iubire, imi lipeste, simt nevoia sa il caut, indiferenta lui ma doare. Acum sunt cu amandoi, cu vechea mea dragoste aveam planuri frumoase, avem, ne dorim o familie amandoi. Noua dragoste ma face sa urc pana la cer, si e minunat..

 36. M 33 casatorit cu 2 copii se
  M 33 casatorit cu 2 copii se indragostete de E si ea intr-o relatie. E se indragosteste si ea de M. Dupa un an de relatii paralele E este parasita de actualul fara ca motivul sa fie M. E ii spune lui M ca il iubeste dar nu vrea sa il desparata de copii si ii cere sa continue relatia. E vrea si cu M dar vrea si viata ei (casatorie, copii etc). Ea ii cere lui M sa accepte ca ea sa mai caute pe cineva.
  M accepta dar nu rezista sa o vada langa altul si se despart. Dupa o vreme iar se impaca iar se despart si tot asa. M e resemnat cu schimbarile din viata lui E. Ea spune ca nu il gaseste ce cel perfect din cauza lui M pt ca vrea ca toti sa fie ca el. Relatia continua dar cei doi se macina pe interior. M a vrut sa renunte la tot pt E. E tot nu a dorit . Spune ca dupa ce cresc copii ca si ea a avut o copilarie trista din cauza parintilor ei. M e macinat rau de prezenta altora in viata lui E. Voi ce ati face ?

 37. Hm,se pare ca suntem mai
  Hm,se pare ca suntem mai multi decat imi inchipuiam…Hai sa incep si eu…Aveam o relatie de aproape 10 ani,relatie care a trecut prin toate etapele(mai putin casatoria,pt ca ea a inceput cand aveam 13 ani)..In ultima perioada eram mai distanti,devenisem vulnerabila…si l -am intalnit pe el(II)..Era totul diferit,era cum imi doream sa fie primul,cu care am decis sa iau o pauza.SI am intrat usor usor in relatie cu cel de-al doilea..Era totul perfect,pana a inceput sa ma caute primul,disperat ca s-a schimbat..ne-am vazut,m-a bulversat,m a-m impacat cu el…Povestea s-a repetat de 3 ori!!Efectiv m- am mutat cu hainele de la unul la altul,ca tiganii..Familia mea nu-l place pe cel de-al doilea,cu el as incepe o viata total diferita de ce am trait,dar nu am nicio siguranta…Cu primul,desi nu triesc atat de intens,am siguranta ca pot intemeia o familie cu el..Efectiv situatia asta ma innebuneste,am fost la psiholog,nu mananc…ceva imi lipseste de cand m-am impacat cu primul..Am reinceput sa vorbesc cu cel de-al doilea,imi era prea dor..ma sfarseam,ma purtam groaznic cu primul,iar el accepta..Ma simt atat de penibil,demna de urat..pt ca fac sa sufere atatia oameni in jurul meu…dar si eu,Doamne! ce-i in sufletul meu!I am si spus primului acum cateva zile(pt ca stie ca sufar dupa primul)…ca daca as avea o combinatie intre ei…am trai fericiti for ever and ever…Mi-au trecut prin cap toate prostiile posibile ca sa termin tot circul,inclusiv sa renunt la mine definitiv de pe fata pamantului..Este atat de dureros..

 38. Ai grija ce iti doresti ca ar
  Ai grija ce iti doresti ca ar putea sa ti se intample.Am simtit ca ma doreste, sint casatorita.