Elena Udrea de Costa Rica

Aflam, de pe Facebook, ca doamnei Elena Udrea ii prieste pizza din Costa Rica, acolo unde se afla de cateva saptamani pentru - sustine doamna Udrea - a fi linistita in primul trimestru de sarcina, departe de frigul din tara. Frig la propriu, dar si la figurat: cat ne racorim noi pe aici, doamna Udrea sta la caldurica.

Suntem cam vechi in presa noastra. Deja imbatraniti in meserie, ne amintim ca scriam si acum un deceniu despre Elena Udrea. Doamna – chiar asa, cu D mare – era pe cai mari, gestiona fonduri europene de miliarde de euro, facea legea in partidul aflat la guvernare si avea acces direct la Presedintie.

Dar vremurile au trecut, iar Traian Basescu a ajuns la sfarsit – si odata cu el, Elena Udrea. Haituita de procurorii DNA dupa un deceniu in care, totusi, niciun om al legii n-o intrebase pe Doamna cum isi face sacosele cu bani, Udrea s-a auto-plasat recent in postura de victima.

Sistemul o urmareste, justitia ii e ostila – sustine Udrea. Daca s-ar judeca corect as fi achitata – chiar asta spune Doamna, gadilata poate de nostalgia vremurilor in care statul de drept a la Traian Basescu era si statul de drepti inaintea Ei.

Ne-am ciocnit de atatea ori in ultimul deceniu de aceasta doamna, anii ne-au trecut contemporani cu prezenta ei ubicua in spatiul public, sperantele ni s-au tot imputinat cu fiecare reintalnire – pana cand, iata-ne acum, despartiti de atatea mii de kilometri.

Nici macar nu ne mai vine sa radem – cum am tot ras in anii astia, romaneste, chiar daca la fiecare ras ni se mai naruiau un pic tara, drumurile din cartier, scoala de pe strada, spitalul de vizavi de bloc.

Intre timp, avand scoala vietii, Elena Udrea se pregateste sa rada la urma – poate chiar din Costa Rica, unde isi ofera siesi un prim trimestru de sarcina ferit de frigul romanesc. De la caldurica, din maiou alb, Doamna ne ureaza sa ne vedem fiecare de treburile noastre – cumva, era de asteptat, intrucat Elena Udrea e obisnuita sa-si vada de-ale ei cat ceilalti isi vad de-ale lor. Unii cu serviciul (de devreme), altii cu furatul (pana tarziu).

Eh, dar macar am ras bine.

Iata si recomandarile saptamanii.

Ce nu poate lasa in urma Diana Oncioiu

Jurnalistul Jan Kuciak si prietena sa Martina Kusnirova au fost ucisi pentru ca Jan Kuciak isi facea meseria, cea de reporter. Ultima sa ancheta a fost publicata fara semnatura lui. Ancheta sa demonstreaza legaturile dintre mafia italieneasca si autoritatile slovace.
Un scriitor, un profesor, un jurnalist si alti trei angajati din media isi vor petrece restul vietii in inchisoare pentru ca ar fi fost implicati in lovitura de stat din Turcia din iulie 2016.

Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei

  • Un film clasic, frumos

Pentru belluccieni si pentru cei care vor deveni belluccieni dupa ce vor vedea ceea ce este de vazut: Malena. Splendoare italiana.
  • Un alt film clasic

Once upon a time in America. Cu De Niro al nostru, dar nu din cauza asta, ci pentru ca e bine, din cand in cand, sa te intorci la Sergio Leone.
  • Un oscarizat de acum aproape zece ani (de cand era si cinematografia alta)

Slumdog Millionaire. Intotdeauna de revazut cu deosebita placere. Melodrama in spirit, indian in fond.
  • Un film la zi

Black Panther, neaparat la cinema. E ceva deosebit si daca ai trecut de 12 ani, varsta. Placut.
  • Un spectacol de teatru

Import-Export, dupa o piesa scrisa de Alex Tocilescu. Se joaca la Point. E un delir autobiografic narcisist, cat de cat superb.

Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu

  • Amintiri dintr-un alt razboi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.