Legenda locală spune că, la una din vânătorile sale, Dragoș Descălecătorul, primul voievod al Moldovei, ar fi exclamat către însotițorii săi, fermecat de priveliștea care i se arăta înaintea ochilor:

,,Ce locuri frumoase, oștenii mei!”

Și numele așezării așa a rămas: Frumosu.

Iscodim din nou prin județul Suceava (scena dezinfecției din al doilea episod EuRoPandemic), căutând noi răspunsuri la întrebarea cum arată România în vremea COVID-19.

Pandemia de coronavirus i-a forțat pe oameni să se acomodeze la noua realitate a restricțiilor și declarațiilor pe propria răspundere care dau bătăi de cap și aduc amenzi, a cozilor și programului de circulație pe categorii de vârstă.

Viața în pandemie nu îi împiedică pe oameni să-și îngrijească grădinile din fața blocului sau curțile de la țară. Îi obligă însă să reducă viteza secolului în care trăiesc.

Dar problemele vechi, în Frumosu și – mai departe – în orașele sucevene (și nu numai), au rămas tot acolo și sunt poate chiar mai arzătoare. Cum ar fi un subsol de bloc inundat de dejecții sau oamenii de partid care s-au îmbogățit peste noapte în tranziție și au uitat de comunitățile pe care ar trebui să le servească.

Politica românească a lăsat țării tot felul de moșteniri otrăvite. Iar asta se vede cel mai bine chiar acum, în vremea COVID-19.

Seria EuRoPandemic continuă.

#EuRoPandemic marchează debutul unui parteneriat video (sperăm de durată) între Dela0.ro și Vagabond Film.

Acest proiect colaborativ a primit numele OBIECTIV, transformându-se într-o secțiune video dedicată care va găzdui documentare, miniserii video și alte producții filmate.

Suntem de găsit aici, pe Youtube și pe Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.