Lunga vara fierbinte

Iata ce s-a mai intamplat.

A inaugurat doamna Firea un pasaj pe la Piata Sudului din Bucuresti, cu o frumoasa intarziere de peste un an, prilej pentru unii pensionari, si ei in calduri, sa ii pupe in extaz antebratul, intr-o splendida imagine ceausista.

Tot in tara noastra s-a abolit conflictul de interese, s-a dat legea, gata. Acum e mai nuantata toata chestiunea: se cheama folosirea functiei pentru favorizarea altei persoane, si intredeschide – usor, dar ferm – calea catre abuzurile noastre de tip oriental. Mai demult – dupa cum interpreta si indragitul Puya – mai demult aici era Turcia, bai nene.

A mai iesit la iveala un nou caz de plagiat. De data aceasta unul caraghios: Maria Grapini a scris un roman de dragoste cu pasaje copiate de pe Wikipedia. Gest urat, nu incape vorba.

Pe de alta parte, traim in asteptarea sosirii marelui AC Milan (varianta chinezeasca) la Severin, cu prilejul confruntarii cu Universitatea Craiova, in preliminariile fostei Cupe UEFA. Se incaierara deja bisnitarii in trena biletelor.

Si, in chip tragic, a murit si interpreta Denisa Manelista, la douazeci si sapte de ani. Cum ar sublinia iubitorii de statistici, disparitia survine la sase ani dupa Amy Winehouse, si ea stinsa tot la douazeci si sapte de ani. Denisa – asa cum a titrat presa de specialitate (care s-a comportat fireste mizerabil, traind luni de zile din cancerul bietei tinere si inca niste zile, acum, din moartea ei) – a plecat sa le cante manele ingerilor.

In fine, in Polonia se protesteaza masiv in favoara justitiei, ca o dovada ca nu suntem totusi singurii pe lume care #rezista. Geopolitic vorbind, tot estul Europei este la o rascruce. Nu putem trage nadejde decat ca nu o luam, iar, pe cai gresite.

Sa recomandam.

 

Ce nu poate lasa in urma Diana Oncioiu

Planurile si vizunea sa asupra Poloniei scot oamenii in strada si aduc in discutie o posibila rupere a Poloniei de Uniunea Europeana.

In 1980 Lech Walesa scria istoria la Gdansk – forma federatia sindicala Solidaritatea, cea mai importanta miscarea anticomunista de la acea vreme. 37 de ani mai tarziu,  acelasi Lech Walesa se alatura protestatarilor pentru un lucru castigat in urma cu doua decenii – separarea puterilor in stat.

Presedintele Poloniei Andrezj Duda isi foloseste dreptul de veto pentru a bloca doua dintre cele trei proiecte de lege menite sa controleze politic sistemul judiciar.

 

Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei

  • Un film 

Planeta maimutelor: Razboiul. La cinema.

  • O carte mare de tot

Calatoria diletantilor, de Bulat Okudjava. Editura Polirom.

  • Un caz cu un preot ateu

AICI.

  • Un plagiat amuzant

AICI.

 

Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu

  • Butaforii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.