Pandelizarea firii

A trecut si Saptamana Mare, au trecut chiar si sarbatorile pascale, dar incercarile, patimile noastre merg mai departe. La propriu si la figurat. Cum altfel, cand edilul Florentin Pandele de la Voluntari se promoveaza drept ctitor si face ravasitoare declaratii Albinutei, intr-o emisiune-elogiu la Romania TV?

0

Ati vazut la televiziunea infractorului urmarit international Sebastian Ghita (deocamdata prins, asa, din fotografii, prin Serbia) ultima oda la adresa cuplului de primari Pandele-Firea (acesti Tociu si Palade ai social-democratiei romanesti).

Sau, poate, n-ati vazut.

A fost foarte frumos, s-a filmat in catedrala (!) din Voluntari (comuna binecuvantata cu ‘odioase’ sedii de multinationale, impotriva carora lupta de sub mustata insusi Liviu Dragnea, infractor condamnat penal la inchisoare cu suspendare si – cand nu se afla in Maldive – presedinte al Partidului Social Democrat, de fapt cel mai conservator partid al romanilor).

A fost si doamna Gabi Firea la jupa, cu vedere la pulpa, mai putin pioasa ca de obicei. Mai usor cu acoperamantul Maicii Domnului in Casa Domnului. Domnul Pandele a facut frumoase, ravasitoare declaratii de amor. Am putut astfel afla ca primarului celui mai kitsch Bucuresti din cate au existat i se spune, in intimitate, “Albinuta”. Ce poate fi mai inaltator? Si credincios daca nu esti iti faci sfanta cruce!

Si, pentru ca totul sa fie desavarsit in cadrul emisiunii TV, pe fundal se invartea, trebaluind prin altar, popa din Voluntari. Sfantul parinte (aici lasam niste hohote de ras, mai retinute) pasea cu grija sa nu tulbure linistea televizata a ctitorului (!) Pandele, acest Ceausescu de tara, doar putin mai doctor, desi cu un vocabular comparabil.

Asa s-a votat, asa ne ajuta Dumnezeu, vorba aia. Mai bine sa recomandam.

 

Ce nu poate lasa in urma Diana Oncioiu

  • Un referendum

O fi fost cu sarbatoare in zilele ce au trecut, dar a fost si cu alegeri, mai exact un referendum in Turcia. Pentru contextul in care a avut loc referendumul, AICI. Consecintele votului, AICI. Primele reactii, AICI.

De ce ar renunta o femeie la parul lung? Nu, nu pentru a fi la moda, nu pentru un look nouci pentru a se proteja.

Cum faci un copil sa uite ca a fost antrenat sa ucida si sa decapiteze?

 

Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei

  • O carte

“Madlena”, de Aurora Liiceanu, Polirom.

  • Muzica

Un Cohen poate mai putin ascultat decat ar trebui. AICI.

  • O poveste cu Bob Dylan

AICI.

  • O salba de harfe

AICI.

  • Un spectacol de teatru

“Zece pentru New York”, de Lia Bugnar. La Teatrul Metropolis. I-am scris o cronica AICI.

  • Adio, Turcia

AICI.

  • Erofeev

Scriitorul meu rus preferat din a doua jumatate a secolului XX: Venedikt Erofeev. A fost scris AICI.

 

Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu

  • Starea natiei, mic tablou pascal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.