Plecati in cautarea de sine, nu deranjati!

E acum la moda sa te (re)descoperi. Si nu asa pur si simplu! Ci sa pleci intr-o calatorie, sa faci vreo detoxifiere minune, sa iti schimbi stilul de viata, sa urmezi cursuri, sa mergi la guru, la saman sau sa iti iei coach sau, mai rau!, sa pleci urechea la vreo vedeta care sustine c-a gasit reteta miraculoasa a fericirii!

0

La o simpla cautare pe internet descoperim sute, daca nu mii, de tehnici care, chipurile, te ajuta sa te cunosti mai bine si sa te conectezi cu adevaratul eu. De la meditatii, tehnici de respiratie, calatorii (si nu putine ne sunt vedetele care au plecat pe camino de santiago si s-au intors sa ne predice si noua despre acest pelerinaj minune!), sesiuni de diverse terapii, traininguri, cursuri de dezvoltare personala si cate si mai cate.

Fara sa luam in deradere metode serioase de introspectie si cunoastere, cum ar fi mersul la psihoterapeut sau meditatia, ne permitem sa va avertizam asupra imposturii din piata asta a descoperirii de sine. E cel putin uimitor cum oameni care au ei insisi grave probleme emotionale isi permit sa isi aroge titlul de coach si sa le predice celorlalti cunoasterea de sine, evident pe sume semnificative. N-ati auzit de lectiile de fericire pe care le tin vedetele de la noi? Foarte rau! Ia dati repede o cautare pe internet!

Asa ca daca simtiti ca v-a luat asa fiorul cunoasterii de sine, mai bine mergeti la un terapeut acreditat si incercati sa va rezolvati problemele emotionale. Evitati escrocii nefericiti care vin sa va dea lectii de fericire!

Aprofundati cazul cautarii efervescente a propriului eu in acest text:

“We are messy, multifaceted selves who go through life bumping up against other messy, multifaceted selves. Who we are at any given moment develops through our constantly shifting interactions with other people.” 

Iata si recomandarile saptamanii.

 

Ce nu poate lasa in urma Oana Dan

  • Despre prieteni care tradeaza

AICI. 

  • Un clip inspirat

AICI. 

  • De citit

Un articol coplesitor despre ce inseamna sa descoperi ca parintii tai sunt de fapt spioni rusi, AICI. 

 

Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei

  • Un film

“Toate drumurile duc la Roma”. Acum, la cinema. Barbati, nu disperati. Va vor duce oricum doamnele.

  • Un alt film

“Cartea Junglei”. Asta nou. Tot la cinema.

  • O scriitoare

Carson McCullers. Tot. Urgent.

  • Un scriitor

Italo Calvino. Asemenea.

 

Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu

  • Vedere de la Kiev

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.