Povestire despre Gica si Rica

Initial au fost "300 de cuvinte" - asezate saptamanal, vreme de doi ani, pe contul de Facebook al Dela0.ro, in cadrul unei rubrici de autor care tranzita granita dintre jurnalism si literatura. Autorul a ramas Iulian Andrei. Rubrica s-a mutat pe site si revine cu o noua serie. In fiecare saptamana, pe www.dela0.ro, "Viata ca o proza".

0

Gica si Rica au fost, cu sotiile, sa viziteze frumosul oras italian Roma. Ei sunt bugetari. Au mers la Colosseum, s-au fatait pe Corso si prin statul Vatican. Doamnele au vorbit cu toti oamenii in limba romana, limba noastra!, si uite ca s-au inteles, s-au inteles…
Ei pleaca acasa ingandurati si mai degraba nemultumiti. Stransi unul in altul in autocarul care ii duce la aeroportul claselor de jos, cei doi constata.
Rica: Ia uite, ba, e mare, ba Roma, da-o in cacat…
Gica: E…
Rica: Trebuie sa o iei la pas ca sa o inveti ca lumea. Asa, din masina…
Gica: E…
Rica: Nu stiu, Gica, e frumos pe la astia, da’ parca n-as sta aici. Prea mare nebunie, prea mare galagie, ce dracu’ le-o place asa?
Gica: E…
Rica: Bai, Gica, si toate natiile pamantului, amestecati unii cu altii, mortii lor, ce-or face toti astia aicea, stii ce zic?
Gica: E…
Rica: Bai, Gica, io cred ca asa a fost mereu, ma, la Roma asta! Hai, inainte, ca era mai demult si nu aveai unde sa te duci, ca era si vorba aia ca toate drumurile duc la Roma, da’ acuma…
Gica: E…
Rica: Bai, Gica, stii ce zic? Cati crezi ca baga astia intr-un autobuz d-asta? 500 de euro pe cursa, Gica, atata scot. Pai, io am fost sofer pe autobuz, i-am dus p-aia din Ansamblul Ciocarlia in deplasare, pana in Copenhaga, asta e in Danemarca, Gica.
Si au ajuns aia acolo – erau anii `90 – fii atent si prima data zic sa se duca la bordel, sa dea toti banii acolo, la curve. Toata diurna, Gica!
Le-am zis: stati, ba, cuminti, fi-r-ati ai dracului cu Ciocarlia voastra, ca nu sunteti voi de curve la astia, p-acilea. Stati, ba, ciocanitorile dracu’! Cand au vazut ei ca e 150 de marci, ca era cu marci atuncea, s-au dus pe camera si au facut laba. He-he!
Gica: E…
Rica: Am stat opt zile acolo, daca n-au dat astia la spectacole, de i-au innebunit pe daneji.
Gica: E…
Rica: Gica, stai sa nu ma auda nevasta-mea, bai, asa as fute ceva strain. Bine, as fute… ce sa mai fut la anii mei, as umbla p-acolo, stii ce zic?
Gica: E…
Rica: Bai, Gica, urmatoarea o facem la Atena, ma, da’ nu acuma, in mai, incolo, cand pica Pastele la anu’?
Gica: E…
Rica: Facem, Gica, facem, iti promite fratele tau. Le facem pe toate, futu-le muma-n cur! Hai ca ne-am cacat si-n Roma, he-he…
Gica: E…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.