Semne proaste

Ne aflam la un inceput si ar trebui sa avem mai multa nadejde, nu-i asa? Doar e acea perioada din an. Iata insa ca, ajunsi aici, anticipam mai degraba raul. In 2017 vom tot deconta, probabil, la alegerile stupide care s-au facut in neuitatul 2016. O sa fie rau? Se va vedea, dar – realist vorbind – nu prea are de ce sa fie bine.

0

Ne-am ascuns prin case, la adapost de aceasta apocalipsa alba care ne-a adus numai guturai.

Ni se poate desigur reprosa ca nu mai suntem copii, sa ne bucuram de zapada, yeeey! Preferam totusi ipoteza maturitatii care – macar teoretic – aduce intelepciune. Acesta nu este gerul Bobotezei, prieteni! Pentru cine abia suporta iarna si la zero grade, aceasta este uvertura la sfarsitul indurabilului. Ingheata sufletele in noi si cand coboram sa ne luam ziarele (da, mai citim ziare).

Chiar si asa, slabiti, gasim puterea de a privi catre lume. La noi, in tara asta cat o ograda, se constata puterea unei Restauratii care, dupa toate datele, o sa ne aduca numai nenorociri. Peste Ocean, la americani, alt prapad! Alde Donald Trump ne face de prosti pe toti cei care nu consideram ca o colaborare atat de intima intre dumnealui si alde Vladimir Putin e un fapt benefic pentru omenire. Mergem inainte.

Prin Taiwan a murit un mic politician si i-au facut funeralii cu fete dansand la bara pe jeep-uri (da, e posibil), noi ne-am ascuns prin case, citim carti, ba chiar si scriem (va pregatim o surpriza editoriala, aveti putintica rabdare), ne uitam la filme si ne gandim, fara nicio baza reala, ca poate, totusi, binele…

Dar mai bine sa recomandam ce e de recomandat la acest inceput de 2017.

 

Ce nu poate lasa in urma Diana Oncioiu

 • O carte

E greu pentru cineva din afara sa inteleaga exact ce presupune saracia extrema. E probabil si mai greu de inteles de ce o autoritate ar sustine / incuraja o astfel de stare. Tocmai de aceea Dincolo de frumusetea perena, carte a jurnalistei Katherine Boo, este o calatorie musai de facut daca vrem sa intelegem lumea de dincolo de zona noastra de confort.

 • Un serial

Cum ar fi fost daca? Cum ar fi fost daca Germania Nazista ar fi castigat razboiul? Pentru curiosi si nu numai raspunsul poate fi gasit in serialul The Man in the High Castle.

Voi cum ati petrecut Boboteaza anul asta?

 

Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei

 • O carte

Flori, fete, fite sau baieti, de Cezar Parlog, Editura Tracus Arte

 • O alta carte

Life stuff, de Cezar Parlog, Editura Tracus Arte

 • O a treia carte

69 de motive stupide ca sa te apuci de citit, Editura Adenium, un proiect Hyperliteratura

 • O patra carte

Rock sub secera si ciocan, de Nelu Stratone, Editura Hyperliteratura

 • O a cincea carte

Portocala mecanica, de Anthony Burgess, Editura Humanitas Fiction

 • Un film vechi

Chinatown, de la inceputul anilor `70, cu tanarul Jack Nicholson

 • Un alt film (aproape vechi)

Coco Chanel & Igor Stravinsky, din deceniul trecut deja

 • O harfa deosebita (tocmai din Taiwan)

AICI.

 • Cum mi-am petrecut vacanta de iarna

AICI.

 

Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu

 • O cauza buna pe cale sa sfarseasca prost

A fost odata in America… Asa ar putea incepe, dar povestea nu-i despre ce a fost, ci despre ce a ajuns sa fie astazi corectitudinea politica peste Ocean. Traseul ei conceptual si asediul la care este supusa in prezent, dupa ce s-a autoizolat intr-un turn de fildes, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.