Povestea fiecaruia dintre noi include un capitol al mutarilor, al schimbarilor de case si medii si contexte rezidentiale. Desi poate la categoria mundan, fiecare pagina din aceasta sectiune are o semnificatie deloc de ignorat.
Caci ce inseamna mai exact sa pleci decat sa lasi o farama din tine prin fiecare loc in care ai poposit. Si vorba poetului, sa lasi o farama din tine undeva inseamna, de fapt, sa mori un pic. Cu fiecare plecare, cu fiecare mutare te uiti mai indeaproape la moarte. Mai ales cand ai golit casa de orice mobile care poarta amprenta personala si iti iei un ceremonios si inutil adio, in aerul incarcat, trist, aproape sumbru, cu gandul ca altii au stat acolo inaintea ta, altii iti vor urma…iar tu nu poti impiedica acest curs. Peretii murdari, martori ai atator istorii si drame, te privesc muti.
Iata ce nu putem lasa in urma din saptamana care tocmai s-a incheiat.
Ce nu poate lasa in urma Oana Dan
-
Capricii de aprilie
Au fost 25 de grade, pe urma, la nici 24 de ore distanta, 5 grade. A fost vant puternic si imediat dupa o scurta ploaie rece. Aprilie ramane cea mai cruda si mai tandra luna a anului, singurul motiv pentru care an de an astept primavara.
-
Pe diagonala flexibila
Am vazut documentarul lui Corneliu Porumboiu – „Al doilea joc”. Nu stiu deloc fotbal, dar discutiile tata-fiu si imaginile unui meci cu rezultat dinainte stiut, intr-o zi de iarna a anului 88,pe o ninsoare nenorocita, m-au captivat mai mult decat as fi banuit. Dialogul e spumos, doua generatii, doua convingeri, fiul punctand greselile de arbitraj al tatalui, tatal replicand ca fotbalul e la fel de perisabil ca cinema-ul. Discutia care aluneca de la fotbal la epoca respectiva si, bineinteles, sentinta rostita de tata la inceput: pe diagonala flexibila.
Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei
-
Un film: La Grande Bellezza
Un film frumos, cum putine au mai fost de la Biutuful incoace. Frumos, fara alte pretentii decat estetica, deci, de aceea, rar intr-un grad exceptional.
-
O piesa de teatru: Pai… despre ce vorbim noi aici, domnule?
O piesa de Catalin Stefanescu, dupa Marin Preda, doi buni actori, Iures si Mihaita, un teatru aparte, Teatrul Act, toate astrele bune, deci, aliniate pentru inubliabil.
Gazeta sporturilor. Zilnic, cum se si cuvine sa fie ziarul.
-
O carte
Despre idei & blocaje, de Horia-Roman Patapievici. Intotdeauna necesara intoarcerea la argumentul absentei, la noi, a unei piete a ideilor.
Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu
-
The best of times, the worst of times
Cateva cifre, unele intrebari si-o concluzie cam (ne)rusinata despre lumea in care traim, AICI
-
Rwanda. Dupa 20 de ani
Un reportaj ca la carte despre genocidul din Rwanda din 1994, AICI
Acest articol anti-zahar este
Acest articol anti-zahar este de un cretinism absolut si nu am ma opresc s-o spun! E o porcarie!
Singurul lucru pe care acest
Singurul lucru pe care acest articol l-a facut a fost sa ma faca sa iubesc ZAHARUL si mai mult decat am facut-o pana acum. Mi-a placut si inainte de chestia asta, dar acum imi place si mai mult! Este singurul lucru care s-a obtinut cu asta! Cat mi-ar palcea sa afle chestia astta si familia de penibili! Mi-ar palcea sa le pot striga in fata cat sint de penibili cu chestia asta!