Continuăm călătoria. După Vama Nădlac (scena primului episod din cadrul miniseriei video EuRoPandemic) și Câmpulung Moldovenesc (scena celui de-al doilea), poposim în satul Sacoșu Turcesc.

La final de martie, vestea cădea ca un trăznet în această localitate cu o mie de locuitori din județul Timiș. Cazuri de coronavirus erau confirmate în primăria locală, toată instituția intra în izolare, iar localitatea se auto-propunea pentru carantină.

Intrările și ieșirile din Sacoșu Turcesc erau blocate de filtre ale poliției. Nimeni nu intra sau ieșea decât condiționat, în funcție de anumite criterii.

Am ajuns în satul timișean în prima jumătate a lunii aprilie. Cum arată și ce simte o așezare pustie, cu oameni baricadați în casele lor?

Un localnic, narator nimerit al timpurilor pe care le traversăm, a fost de acord să ne povestească. A refuzat să fie filmat – dar vocea lui ne însoțește călătoria pe străzile Sacoșului, unde vremea COVID-19 le readuce aminte oamenilor de vremea holerei.

Relatarea fără chip nu e doar un fundal audio necesar pentru niște imagini filmate. Ea exprimă temeri, speranțe și disperări comune, adresând întrebări pe care inevitabil și le pune fiecare.

Seria EuRoPandemic continuă.

#EuRoPandemic marchează debutul unui parteneriat video (sperăm de durată) între Dela0.ro și Vagabond Film.

Acest proiect colaborativ a primit numele OBIECTIV, transformându-se într-o secțiune video dedicată care va găzdui documentare, miniserii video și alte producții filmate.

Suntem de găsit aici, pe Youtube și pe Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.