Foto: Mihai Dragolea

Totul pentru Riana (în regia lui Mihai Dragolea) îi urmărește pe Calo și pe Amalia făcând totul pentru fiica lor, Riana, care are nevoie de o intervenție pe cord ca să trăiască.

Totul pentru Riana este genul de film documentar pe care ar trebui să-l vadă cât mai mulți români. Empatia socială nu e printre cele mai prețuite valori în societatea noastră, în care se vorbește despre asistența socială mai degrabă în termeni de pierderi decât de câștiguri – iar despre sărăcie, ca despre o boală care le poate fi reproșată chiar îmbolnăviților.

Totul pentru Riana e o felie de viață cu un numitor comun pentru orice privitor, indiferent de statut. Numitorul comun e acesta: un părinte va face absolut orice pentru ca odrasla sa să trăiască – iar acest lucru e suficient pentru ca lumea să fie un loc al nuanțelor infinite, și-aproape deloc un tablou pictat doar în alb și negru.

Proiectat anul acesta într-un cadru restrâns la TIFF, dar și la un festival de scurtmetraje din Danemarca (unde a fost premiat), documentarul Totul pentru Riana n-a fost văzut până acum de publicul larg.

În premieră, Dela0.ro difuzează în România filmul realizat de Mihai Dragolea.

Ca un preambul la difuzarea documentarului, am realizat și un interviu cu regizorul Mihai Dragolea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.