De ani buni, administratia locala din Voluntari lanseaza in primavara – de Paste – si in iarna – de Craciun – proceduri de achizitii publice pentru furnizarea unor pachete cu produse alimentare. Se cumpara orez, zahar, faina, ulei, malai, pasta de tomate, uneori si oua – iar toate urmeaza sa fie distribuite “familiilor nevoiase cu venituri reduse”.

Comanda e mereu aceeasi: cate cincisprezece mii de pachete, de doua ori pe an.

Din iarna trecuta, milostenia primarului Florentin Pandele a mai facut un pas: pe langa pachetele mai sus mentionate, s-au derulat achizitii (separate) si pentru dulciuri, “distribuite copiilor inscrisi in scolile primare, gradinitele, cresele si cluburile sportive din subordinea Consiliului Local”.

Cinci mii cinci sute de pachete cu dulciuri au fost cumparate de Craciunul trecut, de Paste (anul acesta) si, din nou, acum, de Craciunul care bate la usa, pe langa cele cincisprezece mii de pachete cu alimente.

Ultimele 13 achizitii publice de acest fel, mergand pana la sarbatorile pascale din anul 2013, au fost castigate la Voluntari de aceeasi entitate comerciala. Firma care livreaza primariei pachetele se cheama Geocor Trade, este o abonata a contractelor publice, iar actionarul ei majoritar este o societate inregistrata in Cipru.

Doar aceste 13 contracte atribuite in ultimii cinci ani insumeaza 2.77 milioane de lei, fara TVA. Punctual, de Craciunul acesta, din bugetul public al orasului Voluntari zboara peste 325 de mii de lei pentru pachete de alimente si dulciuri aduse de Geocor Trade, acest Mos Craciun venit pe filiera cipriota.

Geocor nu produce niciunul din bunurile pe care le livreaza, pur si simplu le impacheteaza si le aduce autoritatii contractante – in cazul de fata Directiei Educatie Cultural Sportiva si Identitate Comunitara din subordinea Primariei Voluntari. Aceeasi entitate s-a ocupat, de altfel, si de achizitia autocarelor pentru transportul pelerinilor ilfoveni la Iasi – si se ocupa in fiecare an.

Caci, sub Florentin Pandele, asta inseamna educatie, cultura si identitate comunitara: sa cheltui bani publici pentru a da un litru de ulei si-un kilogram de orez de Paste si de Craciun, iar intre sarbatori sa duci lumea la inchinare (plateste tot bugetul).

Cu un asa suflet mare, pana sa ajungi in Rai ramai oricum macar primar.

Iata si Recomandarile saptamanii.

Ce nu poate lasa in urma Diana Oncioiu

Una a neglijentei care a dus la moartea unor copii. Un text care merge dincolo de explicatia “nu vor parintii sa isi vaccineze copiii”. Lucrurile sunt ceva mai complicate de atat.
  • O dezbatere

Cu argumente si contra argumente despre cum arata astazi Polonia – autoritara sau patriotica?

Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei

  • Mini-reportaj video de la Craiova

Si in tot acest timp, statuia Regelui Mihai era murdara de prea-plinul porumbeilor, AICI.
  • O carte

Fotbal plus ai mei si ai nostri, de Radu Cosasu, la Polirom. O cronica AICI.
  • Un spectacol de teatru

Frig, la Unteatru.
  • Un alt spectacol de teatru

The Sunset Limited, tot la Unteatru.
  • Cadouri de Craciun

Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu

  • Lumea lui Trump: Twitter, TV si Cola fara zahar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.